Maak kennis met het Rotterdams Philharmonisch Orkest op de Luisterstoel

U kunt er bijna niet om heen. De grote paarse luisterstoelen die op prominente plekken in de stad zijn geplaatst. In deze stoelen kunt u kennismaken met de muziek van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Heeft u er al op gezeten?Een cadeau aan de stad
Directeur George Wiegel van het Rotterdams Philharmonisch Orkest: “We mogen dan al sinds 1918 het orkest van deze stad zijn, met sommige Rotterdammers hebben we nog steeds niet kennisgemaakt.” De stoel nodigt Rotterdammers en bezoekers van de stad uit voor een eerste of nadere kennismaking met ons.” Voorbijgangers kunnen plaatsnemen in ‘de grote paarse love seat’ om de symfonische muziek uit het repertoire te horen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Bijvoorbeeld een klassieker als de Vijfde van Beethoven, maar ook het grote symfonische werk van Mahler en Sjostakovitsj, waarin het orkest alle registers opentrekt.

De stoelen staan onder andere op het Centraal Station, in de Markthal, in het Alexandrium Shopping Center en in de Doelen.