Unieke Bach-Bijbel in de Doelen

Het meest bijzondere document uit Bachs leven is nu beschikbaar als unieke facsimile-uitgave. Een heruitgave die er precies zo uitziet als het origineel, compleet met eigenhandige aantekeningen van Bach zelf. Woensdag 14 maart 2018 wordt deze Bijbel getoond voorafgaand en na afloop van de uitvoering van de Johannes-Passion door Ton Koopman en Amsterdam Baroque Orchestra. Een unieke kans om de Bachbijbel in te zien!Deze Bijbel uit het boekenbezit van Bach, heeft hij intensief gebruikt. Hij onderstreepte passages, corrigeerde fouten, en zette er zelf opmerkingen bij. Het origineel bevindt zich in een bibliotheek in Amerika. De Friese uitgever Van Wijnen heeft er een unieke kunstfacsimile van gemaakt. Drie enorme boekdelen in een fraaie houten kist, in een beperkte oplage, voor liefhebbers van bijzondere Bijbels en voor liefhebbers van de muziek van Bach.

Een uniek Bach-document
Bach als theoloog. Velen hebben het al gezegd: Bach was als componist een Bijbel-uitlegger van de eerste orde. Maar was hij echt intensief met de Bijbel bezig? Deze Bijbel-uitgave levert het bewijs: Bach las en bestudeerde zijn Bijbel intensief, met de pen in de hand. De Bijbeltekst was hem lief: als hij bij het Bijbellezen een tikfout tegenkwam, schreef hij een correctie in de kantlijn. Voor wie de muziek en de mens Bach liefheeft, een unieke aanwinst.

Een gelimiteerde, genummerde editie
Van de Bach-Bijbel worden wereldwijd ten hoogste 1000 met de hand genummerde exemplaren gedrukt. Daarmee is elk exemplaar van de Bijbel uniek.

Kijk hier voor meer informatie over deze unieke uitgave.

© De Doelen

powered by Peppered