Feestelijke jubileumeditie Kindermuziekweek

De Kindermuziekweek bestaat 10 jaar! Tijdens deze jubileumeditie wordt de Doelen weer omgetoverd tot een waar muziekparadijs voor kinderen van 0 t/m 12 jaar en hun (groot)ouders. Tien dagen lang klinkt er live muziek uit alle hoeken, zalen en gaten van het gebouw tijdens familievoorstellingen, workshops en creatieve activiteiten in de foyers.Programma Kindermuziekweek
 

vrijdag 6 april 14.00 uur
Openingsconcert tiende Kindermuziekweek

De tiende Kindermuziekweek wordt feestelijk geopend door het Samenspeelorkest, dat bestaat uit 150 Rotterdamse leerlingen van groep 7 en een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Vrij entree!

zaterdag 7 april 10.00 uur
Familieworkshop Scrapband nieuwe stijl (6+)

In deze familieworkshop gaan we muziek maken met alles wat binnen handbereik is.

zaterdag 7 april 11.00 uur
Groot Kinder Lunchconcert

Feestelijk lunchconcert met optredens door diverse Rotterdamse kindermuziekensembles, kinderorkesten en kinderkoren. Vrij entree!

 Bekijk de trailer van de Kindermuziekweek

zondag 8 april 11.00 en 14.00 uur
Ceci n'est pas un Livre (2+)

Uitverkocht

zondag 8 april 14.00 uur
SOLEO (6+)

In deze internationale succesvoorstelling lijken moves en muziek naadloos in elkaar over te vloeien. Met vibrafoon, zang, keyboards, gitaren en bodypercussion op het hoogste niveau zit je op het puntje van je stoel.

vrijdag 13 april 19.30 uur
Slagwerk! Met Maestro Eric (9+)

Maestro Eric, zeg maar Mees, heeft een probleem: hij is op SLAG verliefd geworden op Roxanne. Maar hoe krijg je verkering? Hoe vraag je een meisje uit?

zaterdag 14 april 09.45 uur
Samenspeeldag met diverse workshops

Een bijzondere dag voor jonge muzikanten, want dit is de kans om in de Doelen te spelen. Tijdens deze dag gaan de kinderen in workshops een muziekstuk oefenen en 's middags spelen de deelnemers dit stuk met z’n allen voor een écht publiek. Bekijk hier de workshops.

zaterdag 14 april diverse tijdstippen
BB (6-18 maanden)

Speciale voorstelling voor kinderen die nog niet kunnen lopen en hier vrij mogen rondkruipen. Twee dansers, een cellist en een altviolist lopen rond, rollen, glijden, springen en omringen je met klanken.

zondag 15 april 14.15 uur
Peer Gynt door het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Laat je meenemen door de wereldberoemde muziek van Grieg, het orkest én live animatie. Samen vertellen ze het verhaal van Peer Gynt.

Volg alle ins & outs van de Kindermuziekweek via het Facebookevent.

De Kindermuziekweek 2018 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de genereuze steun van onder meer de Van Cappellen Stichting, Van Ommeren - de Voogt Stichting, Janivo Stichting, Van Leeuwen Van Lignac Stichting, Stichting Verzameling Van Wijngaarden-Boot, Stichting Zabawas, STOER, Stichting Elise Mathilde Fonds en VSBfonds.

© De Doelen

powered by Peppered