Humor en herkenbare situaties in Hoe klinkt verliefd.

Zondag 11 maart gaat de voorstelling De Suleika’s en het mysterie van de gevoelige snaar (6+) in reprise. Cellist Pepijn Meeuws van Trio Suleika hierover: "Dit is geweldig! De kracht van de voorstelling zit ‘m in de combinatie van schitterende pianotrio’s (o.a. Mendelssohn, Dvorák, Ravel) met heel herkenbare situaties, af en toe met humor, zonder dat het platvloers wordt.""Eigenlijk is alles wat we doen pure ernst, ook al komt het af en toe heel grappig over. Met regisseur Jochem Stavenuiter hebben we gezocht naar typeringen die zoveel mogelijk aansluiten bij onze werkelijke persoonlijkheden. Alle scenes zijn vanuit de muziek ontstaan. Ik denk dat we heel veel kinderen de afgelopen jaren hebben meegnomen in onze muzikale droomwereld, én dat we ze hebben verleid tot het zoeken naar de muziek en het gevoel in hen zelf." 

"Wij, Trio Suleika, zijn van huis uit een “serieus” klassiek pianotrio, dat gewend is om recitals te geven in concertzalen. Toen Oorkaan ons voor deze productie vroeg, was één uitgangspunt voor ons direct van belang: geen muzikale concessies. Kinderen voelen feilloos aan of je op hoog niveau musiceert, of je ze serieus neemt als publiek.

Zenuwachtig
Daarnaast gingen we ons begeven op een nieuw en spannend vlak: het acteren voor publiek. We besloten de muziek zonder bladmuziek uit te voeren. Uit het hoofd spelen in combinatie met acteren, tekst en decor maakt deze voorstelling voor mij nog steeds spannender dan welk concert dan ook. Na bijna 100 voorstellingen ben ik nog steeds zenuwachtiger dan voor welk regulier concert dan ook. We stellen hoge eisen aan onszelf. Iedere volgende voorstelling moet beter zijn dan de vorige.

De Suleika’s en het mysterie van de gevoelige snaar (6+)
Hoe klinkt verliefd?
Zondag 11 maart, 14.00 uur

© De Doelen

powered by Peppered