Productie de Doelen op shortlist voor prestigieuze FEDORA – stem nu!

Woensdagmiddag 24 januari werd in Parijs bekendgemaakt dat het Doelenproject 'prisoner of the state’ op de shortlist staat voor de prestigieuze FEDORA – Generali Prize for Opera 2018. Alleen de meest innovatieve operacreaties van topkwaliteit komen voor deze Europese prijs in aanmerking. Publiek kan vanaf nu stemmen op deze productie.De Doelen als uitvoerend producent
In samenwerking met Operadagen Rotterdam is de Doelen uitvoerend producent van ‘prisoner of the state’, David Langs nieuwe versie van Beethovens fameuze opera Fidelio. “De Doelen is niet alleen een concertgebouw”, aldus Neil Wallace, Hoofd Programmering van de Doelen. “We vinden het belangrijk jaarlijks meerdere eigen producties en tournees te organiseren, ‘prisoner of the state’ is hier een voorbeeld van. We geloven sterk in de kracht van het brengen van live muziek in een theatrale setting; dat dit niet per se uitgevoerd hoeft te worden in een groot operahuis laat deze opera van David Lang zien en horen.” De première van Langs ‘prisoner of the state’ vindt plaats in juni 2019 in New York door het New York Philharmonic onder leiding van Jaap van Zweden. In het voorjaar van 2020 wordt de opera in Europa uitgevoerd.

Helpt u ons?
Uit de 50 aanmeldingen voor de FEDORA - General Prize for Opera 2018 is een shortlist met 16 projecten gekomen. David Langs 'prisoner of the state' is hier één van. Uiteindelijk worden vier projecten genomineerd. Drie hiervan worden gekozen door een jury en één door publiek. Helpt u ons om kans te maken op deze prestigieuze prijs? Stem hier op 'prisoner of the state'.

De Doelen maakt David Langs project 'prisoner of the state' mede mogelijk door samenwerking met Operadagen Rotterdam, Concertgebouw Brugge, Bochumer Symphoniker, L’Auditori Barcelona, The Barbican Centre, New York Philharmonic Orchestra.

© De Doelen

powered by Peppered