Club Doelen Pas: korting op het allerleukste dat de vrijdagavond biedt

Met trots lanceerden we op 29 september Club Doelen: de vrijdagavond in de Eduard Flipse Zaal krijgt nóg spannendere programmering, een nieuwe aankleding en lossere sfeer.
spannendere programmering, een andere aankleding en lossere sfeer. Iedere vrijdagavond biedt de mooiste en vernieuwende jazz, crossover en world. En met de nieuwe Club Doelen Pas krijgt u op elke Club Doelen-avond korting. Voor het Doelen Magazine spraken we drie vernieuwende artiesten die dit seizoen in de 'Club' spelen'.De Estse violiste Maarja Nuut, die op 27 oktober in Club Doelen speelt, verwoordt perfect waarom zij thuishoort in Club Doelen. ‘Vorige maand speelde ik in het Wiener Konzerthaus. Vanaf het podium keek ik de zaal in en zag ik al die keurige, goed geklede mensen. Ik bedacht me: zouden die mensen weten dat ik twee dagen geleden een punk-club stond op te zwepen?’ Nuuts muziek, die zich eigenlijk niet in een hokje laat plaatsen, is nog het beste te omschrijven als Baltische roots-elektronica. Maarja Nuut is klassiek gevormd, studeerde viool in India en dook bij terugkomst in de volksmuziekarchieven van haar thuisland. Maar ze werd ook gegrepen door de magie van de (live) muziekproductie: het loopen, creëren van lagen en het daaroverheen improviseren, waarmee ze de laatste jaren de wereld veroverde.


Net zo'n bijzondere artiest die in Club Doelen speelt, is de in Frankrijk woonachtige Kameroenese singer-songwriter Blick Bassy (3 november). Hij creëert een hippe, grootstedelijke sound waarin Kameroenese muziek, oude Amerikaanse blues en westerse kamermuziek op organische manier bijeenkomen. Ook wie hem niet kent, heeft waarschijnlijk zijn muziek gehoord: zijn nummer Kiki werd namelijk door Apple gebruikt voor de wereldwijde campagne van de iPhone 6. 

 

Hoe eclectisch Club Doelen is, hoort u op de Spotify playlist met alle Club Doelen-muziek van dit seizoen.

Violiste en zangeres Yilian Cañizares heeft de eer om Club Doelen op 29 september te mogen openen. Ook op haar muziek kunnen we niet zomaar een label plakken. Haar mix van jazz, klassiek en Afro-Cubaanse muziek ontstond heel organisch: ze groeide op in Cuba en studeerde klassieke muziek. ‘Maar na jaren bij grote gezelschappen had ik het gevoel dat er iets miste’, vertelt Yilian Cañizares in een interview in het Doelen Magazine. ‘Ik miste iets van mijzelf.’ Ze begon met jazzmusici te spelen en leerde zichzelf gelijktijdig zingen en vioolspelen. Pas toen waren alle ingrediënten aanwezig voor haar huidige sound.

Lees hier het artikel met interviews in het Doelen Magazine

De Club Doelen Pas schaft u eenmalig aan voor € 14 en vervolgens krijgt u met deze pas het hele seizoen 2017-2018 korting op de Club Doelen-concerten. Zo maakt u - extra goedkoop - kennis met de spannendste artiesten van dit moment.

Bekijk hier de complete agenda van Club Doelen.

 

© De Doelen

powered by Peppered