Big Day Festival, hét hoogtepunt van 2017

Studenten van Codarts verrassen op het Big Day Festival in de Doelen met maar liefst 60 indrukwekkende dans- en circusvoorstellingen en de meest verbluffende concerten.

Young Makers
Circusstudent Liza van Brakel over deze dag: "Omdat het Big Day Festival een festival is dat door heel Codarts georganiseerd en gedragen wordt, is het publiek heel divers: de een komt voor dans, de ander voor klassieke muziek. Dat maakt het extra uitdagend voor een artiest. Je kunt alleen uitvinden of je voorstelling werkt door hem zo vaak mogelijk voor publiek te spelen. En daarnaast heb ik er gewoon erg veel zin in! Ik weet zeker dat het erg leuk gaat worden, voor zowel bezoeker als artiest.” Meer lezen over de jonge makers? Kijk hier.

Grote namen
Niet alleen jonge makers presenteren zich op het festival. Ook grote namen als flamencogitarist Paco Peña, componist en arrangeur Ryan Truesdell en Huba de Graaff zijn aanwezig op het festival en spelen of werken samen met de jonge makers.

Graag tot 1 april bij Big Day Festival?
Big Day Festival
Zaterdag 1 april van 14.00- 01.00 uur
Tickets € 12,-
T/m 18 jaar gratis!

Programma
Vanaf 25 maart wordt het blokkenschema van het festival gepubliceerd. Tipje van de sluier: voor kinderen worden er workshops georganiseerd door o.a. Codarts, SKVR en Circus Rotjeknor. Voor de dansliefhebber o.a. een choreografie van Jiri Kylian. Muziek uiteenlopend van popbands tot klassieke muziek installaties en van Indiase Sangat tot de Codarts Young Talent Big Band. En uniek voor De Doelen zijn de circusvoorstellingen in de Willem Burger Hal. Daarnaast is er een feestelijk festival hart waar u onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van concerten. Om 21.00 uur komt alles samen in een door Arlon Luijten geregisseerde voorstelling City Tales of Resilience met muziek, dans en circus. Kortom voor ieder wat wils!

Actief op Facebook?
Bezoek dan het Facebookevent en blijf op de hoogte! Wekelijks interviews met jonge makers.

Big Day Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Van der Mandele Stichting, Stichting Swart-van Essen, Stichting Verzameling Van Wijngaarden-Boot, Vrienden van Huib Roskam, Van Cappellen Stichting, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht en Stichting Vrienden van Codarts.