Is het u al eens opgevallen dat in de Doelen kunst niet alleen klinkt in de concertzalen, maar dat er ook veel kunst te bezichtigen is in de foyers van het gebouw?

Ons gebouw herbergt een bijzondere schat aan kunstwerken. Deze kunstwerken heeft de Doelen onder meer te danken aan de percentageregeling voor beeldende kunst, die voorschreef dat 1% van de bouwkosten van overheidsgebouwen aan kunst moest worden besteed. Tot onze collectie behoren sculpturen van onder anderen de Britse Barbara Hepworth en de vermaarde kunstenaar Willem Verbon, schilderijen van Jan Sluijters en Hans Hazenbroek, diverse marmerreliëfs van onder anderen Frank Nix, kostbare wandkleden, tekeningen van Dora Dolz, een in marmer aangebracht gedicht van Adriaan Roland Holst en nog veel meer.
De collectie wordt ook nog steeds vernieuwd; zo hebben we in 2016 een bijzonder kunstwerk van Belinda Tijssen in bruikleen gekregen van Stichting Pameijer.

Op deze website maakt u kennis met de vele bijzondere en kostbare kunstwerken die de Doelen rijk is. Bij de kassa van de Doelen is een plattegrond verkrijgbaar die u langs de vele kunstwerken in het gebouw leidt.

Fotografie: Tom Gosselaar