freelance producers

 

De Doelen zoekt voor haar diverse aanbod producties een breed netwerk aan: 
Freelance Producenten 


De Doelen streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn, een afspiegeling van de stad Rotterdam en hoopt daarom op reacties vanuit verschillende achtergronden, genders en leeftijdscategorieën.

Over ons
De Doelen gaat veranderen. Niet in de kern als concert- en congresgebouw, maar we gaan juist méér zijn dan dat; een plek waar iedere Rotterdammer of van buiten dagelijks wil zijn. Voor inspiratie, ontspanning, en ontwikkeling op het hoogste niveau. We zullen in dit nieuwe tijdsgewricht alle mogelijkheden exploreren om synergie te creëren met partners, zowel creatief als zakelijk.

We gaan van een faciliterend bedrijf naar een initiërend bedrijf met een grote sociale maatschappelijke betrokkenheid. Waar culturele en zakelijke partners elkaar kunnen vinden, maar waar het ook logisch is dat deze samen komen en elkaar versterken. Naast de concertzalen met hun programma’s denken we aan functies als een Studio voor media en hybride congressen, Radio en TV opnames (onderwijs, lokaal en nationaal), een opname studio voor bandjes en een extra sta-zaal voor pop, jazz & beyond.

Dit is wat je gaat doen 
De afdeling Programma richt zich o.a. op het realiseren van de producties van de eigen programmering van de Doelen alsmede de productie van overige culturele activiteiten, waaronder educatie en participatieprojecten. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een transitie naar een inclusieve en relevante (inter)nationale muziekprogrammering die een diversiteit aan professionele musici, genres, creatieve concepten en thematische verbindingen met de actualiteit omvat en gericht is op diverse Rotterdamse en landelijke doelgroepen. Als freelance producent houd je je bezig met het organiseren van door de Doelen zelf geïnitieerde concerten en overige producties, on- en offline.   

Takenpakket 
De freelance producent realiseert de producties van de onder verantwoordelijkheid van de manager Programmering vallende concerten en projecten. Dit houdt onder andere in: 

  • verantwoordelijk voor de algehele productionele totstandkoming van concerten, zowel tijdens het voorbereidende traject als tijdens de uitvoer van de concerten;
  • aanspreekpunt voor alle praktische, logistieke en technische zaken die op de productie betrekking hebben;
  • verantwoordelijk voor o.a. het inplannen van repetities, de ontvangst, begeleiding, transport en huisvesting van artiesten, het opstellen van productieschema’s en het regelen van de logistiek van medewerkers en materieel;   
  • beheren van de budgetten en voorbereiden van financiële afhandeling voor de betreffende producties;   
  • het invoeren van de nodige praktische informatie t.b.v. draaiboeken in interne systemen;
  • in sommige gevallen bij de concerten aanspreekpunt zijn voor o.a. de artiesten, technische crew en interne medewerkers en toezien op een correcte uitvoering. 

Jij
Voor deze functie zoeken wij een enthousiaste freelance professional op HBO/WO werk- en denkniveau met minimaal 2 jaar aantoonbare productionele ervaring op het vlak van concertproductie. Je hebt ervaring met de productie van (bij voorkeur) zowel klassieke concerten als ook jazz- en popconcerten. Je bent nieuwsgierig, denkt mee met de programmamakers over de realisatie van veelal vernieuwende, creatieve producties en vertaalt dit naar de werkvloer. Als freelance producent ben je praktisch ingesteld, kwaliteitsgericht, professioneel, flexibel denkend, accuraat, en ben je efficiënt en gepassioneerd in je werkwijze. Je bent stressbestendig en oplossingsgericht, en je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken. In deze functie ben je een spin in het web en werk je gelijktijdig aan meerdere concertproducties. Nederlands en Engels spreek en schrijf je vloeiend. Je bent beschikbaar op avonden en in het weekend en woonachtig in Rotterdam.    

Interesse
Een gemotiveerde schriftelijke reacties met cv kun je richten aan: vacature@dedoelen.nl. Je mag ook altijd even bellen met Brenda Cumaunang (Manager HRM) via 06-43227881 

cookies

By continuing to browse our site, you are accepting our cookie policy. This allows us to offer you personalized promotions and content tailored to your interests, we can also connect to social networks, analyzing and executing traffic, statistics and site performance.