stoelen voor de Doelen
Help de Jurriaanse Zaal aan nieuwe stoelen! 

Tijd voor een opknapbeurt. 
Help de Doelen aan nieuwe stoelen! 

De Jurriaanse zaal, de kleine zaal van de Doelen, wordt met haar 591 zitplaatsen internationaal gezien als een van de beste ter wereld voor kamermuziek en was vanaf de 70’s the place to be voor zowel musici als publiek.   
  
De ‘Jur’ is het huis van de zeer populaire hedendaagse muziekserie Red Sofa waar onder grote namen als Patricia Kopatchinskaja, Ralph van Raat en Colin Currie acte de préséance gaven. Grote pop en jazzartiesten als Kraftwerk, Yo Yo Ma, Ramses Shaffy & Liesbeth List, Herman van Veen, en recenter grote international sterren als Jools Holland, Karsu, Blaudzun  en Melanie Safka, allemaal hebben ze er opgetreden. Kortom, een zaal om van te houden en om heel goed voor te zorgen.   

verbouwing 1997 

Na een grote verbouwing in 1997 werd de Kleine Zaal van de Doelen omgedoopt tot de Jurriaanse zaal. De renovatie was grotendeels te danken aan de steun van de J.E. Jurriaanse Stichting. De naamgever, J.E. Jurriaanse (1906–1991), was een Rotterdamse fabrikant die zijn vermogen ter beschikking stelde aan Rotterdamse goede doelen. 
Akoestisch werd de zaal bij deze verbouwing flink aangepakt en wordt sinds jaar en dag alom gewaardeerd om haar fabelachtige geluid en sfeer.

de stoelen  

Hoewel de akoestiek van de zaal wereldwijd geroemd wordt, is het met de stoelen een stuk minder gesteld. De zitplaatsen stammen uit de jaren ’90 en hoewel vintage mooi en charmant kan zijn, gaat den Doelen immer voor topkwaliteit.  
De concertbezoeker moet in volledig comfort (en zonder krakende stoelen!)  van het   
muziekaanbod kunnen genieten. Daar horen goede stoelen bij. Hoogste tijd dus voor een grote opknapbeurt. Daar is een fors bedrag mee gemoeid dat de Doelen in deze benarde tijden niet alleen kan opbrengen. 

nieuwe wederopbouw  

En daarom is de actie Stoelen voor de Doelen in het leven geroepen. Een groots adoptieplan voor iedereen die de bijzondere concertzaal een warm hart toedraagt.   
Als particulier, fonds of bedrijf wordt u uitgenodigd mee te doen aan het verfraaien en moderniseren van onze geliefde ‘Jur’ door een stoel adopteren en zo onderdeel te worden van dit nieuwe Rotterdamse wederopbouw project.  

hoe gaat dit adoptieplan in zijn werk?   

Voor een donatie van €680 adopteert u een hele stoel. Uiteraard mag een halve stoel ook, dat komt dan op €340. Daarnaast is het ook mogelijk een bedrag naar keuze te doneren. Het doneren kan vrij eenvoudig via onze website.

ik geef een stoel

Wilt u als bedrijf graag meedoen door meerdere stoelen of zelfs een hele rij te adopteren, neem dan vooral contact op, wij informeren u graag hoe deze sponsoring te realiseren.  

tegenprestaties   

Wat krijgt de gulle gever van de Stoelen voor de Doelen actie ervoor terug?  
Uiteraard onze grote dankbaarheid en  een naamsvermelding op een digitale wall of fame! Voor meer informatie zie: www.dedoelen.nl/stoelen.  

meer informatie