Peter en de wolf

Peter en de wolf is een muzikaal sprookje van de Russische componist Sergej Prokofjev (1891-1953). Peter woont bij zijn grootvader. Op een dag besluit hij stiekem de tuin uit te sluipen, naar het bos. Daar komt hij de leukste dieren tegen: een vogel, een eend en een kat. Maar als opa erachter komt dat Peter zomaar weg is gelopen, wordt opa heel boos. Wat nou als de grote boze wolf Peter gevonden had? Maar Peter is niet bang voor de wolf en gaat toch weer het bos in... Een avontuur volgt waar Peter en zijn nieuwe dierenvriendjes een list moeten bedenken om aan de wolf te ontsnappen. 
 
Peter, grootvader, de jagers en de dieren hebben allemaal een eigen instrument en melodie in dit verhaal, luister maar: 

Je kan ook luisteren naar het hele verhaal op Spotify! Er zijn verschillende versies online, (oa één vertlt door Frank Groothof) maar onze favoriet is Peter en de wolf in Hollywood - Deze moderne bewerking van het verhaal, met een hippie opa, rock- én klassieke muziek is ook een aanrader: 


 

cookies

By continuing to browse our site, you are accepting our cookie policy. This allows us to offer you personalized promotions and content tailored to your interests, we can also connect to social networks, analyzing and executing traffic, statistics and site performance.