Seizoensopening 23/24

met 12 Ensemble, Fuensanta & Ensamble Grande, Sylvie Kreusch en Pitou
 • Wed 6 Sep ’23
  doors open
  19:00
  start
  20:00
  end
  00:30
  Diverse zalen

Een internationale line-up van artiesten uit verschillende genres op meerdere plekken in de Doelen!

Bekijk het blokkenschema onderaan deze pagina! 

Op woensdag 6 september openen we het nieuwe seizoen met een mini-festival waar jij bij kunt zijn! 

Voor de klassieke liefhebbers hebben we het Londense 12 Ensemble uitgenodigd. Deze stijlvolle strijkers zijn komend seizoen ensemble in residence bij een van Europa’s meest toonaangevende concertzalen, de Wigmore Hall, en maken ook geregeld uitstapjes met bijvoorbeeld Nick Cave en modehuis Dior. Ze nemen in ieder geval Schönbergs Verklärte Nacht mee, en de rest houden we nog even geheim.

Fuensanta & Ensamble Grande is onze jazz-headliner. De tienkoppige band verovert vanuit Amsterdam in hoog tempo de jazz-wereld en bestaat uit een aantal bekende gezichten voor de Doelen, zoals Sanem Kalfa en Marta Arpini. Verwacht een extravaganza aan stijlen en geluiden die de bandleden meenemen vanuit hun tien verschillende nationaliteiten.

Als voorgaand lid van Warhaus heeft de vlaamse Sylvie Kreusch haar status al toekomstig popicoon al bevestigd. Haar debuutalbum Montbray laat zien hoe verdriet, verwerking en sensualiteit in elkaar vervlochten raken op de meeste krachtige doch subtiele manier. 

De muziek van opkomende Nederlandse Pitou is subtiel, melancholisch en etherisch. Ze is een klassiek geschoolde muzikant die de popwereld heeft ontdekt en elk publiek fluisterstil krijgt. Haar nieuwste plaat 'Big tear' is een van de mooiste platen van eigen bodem dit jaar. 

Uiteraard sluiten we af met een borrel en een feestje! Dus kom langs, vier met ons mee, kies zelf je programma en laat je verrassen! Deuren open vanaf 19.00 uur.

_ _ _ _

Last but not least openen we ook een nieuw seizoen Doelen Kids in de middag tussen 14:00 en 17:00.  Meer informatie en tickets vind je hier.

credits

12 Ensemble | Fuensantana Mendez Ensamble Grande | Sylvie Kreusch | Pitou