ALEXANDER

All The Memories That Objects Carry
  • Fri 20 Jan ’23
    20:30 - 22:00
    doors open 19:30
    Eduard Flipse Zaal
    past

Moderne jazz met een seventies-tint 

Alexander van Popta verwierf bekendheid in de Nederlandse jazz en hiphop als bandleider van Re:Freshed Orchestra, Yung Nnelg en Sef en begeleide diverse internationale grootheden waaronder Gregory Porter, Tony Allen en Ghostface Killah.

Als arrangeur is hij de afgelopen jaren regelmatig aan het werk voor het wereldberoemde Metropole Orkest. Zo heeft hij aan projectengewerkt voor Trijntje Oosterhuis, De Jeugd Van Tegenwoordig en Cory Wong. Daarnaast is de Rotterdammer namens het Metropole Orkest verantwoordelijk geweest voor de creatieve productie van het 15-jarig jubileum van hiphop-platform 101 Barz.

Het nieuwe album van de Rotterdamse pianist, componist en producer Alexander van Popta volgt snel na zijn debuut Methods (2020). Omdat zoveel optredens tijdens de pandemie wegvielen is de focus nog meer op het leven in de studio komen te liggen.  

“Dit nieuwe album begint waar de vorige is geëindigd en kan daarom als broertje of zusje worden gezien. Dezelfde groep muzikanten, dezelfde studio, dezelfde alternatieve eind sixties/begin seventies sound. Met nog steeds veel ruimte voor improvisatie. Het zal live interessant zijn hoe deze verzameling aan twee albums werk één geheel wordt.” - aldus van Popta. 

Voor fans van Aaron Parks, BADBADNOTGOOD, J Dilla, GoGoPenguin, Craig Taborn, John Scofield, Pat Metheny, Benjamin Herman, Teus Nobel

Zijn spel is fris en kleurrijk. Van Popta is een belangrijke stem in de Nederlandse jazz.

Matthijs de Groot