Spinvis

Nederlandstalige woordkunstenaar terug met nieuw album
  • Tue 14 Dec ’21
    20:30
    TR Schouwburg

Vanwege de vernieuwde maatregelen die vrijdag 26 november bij de persconferentie zijn gecommuniceerd, kan het optreden van Spinvis op 14 december niet doorgaan.

Er wordt op dit moment gezocht naar een nieuwe datum voor het concert. Zodra een nieuwe datum helemaal rond is, ontvang je bericht. Huidige tickets blijven geldig. 

De plek van Spinvis in het poplandschap is als een microstad, een beetje zoals Madurodam – een eigen universum met een eigen referentiekader.

In het verleden zijn veel artiesten uitgeroepen tot ‘de nieuwe Spinvis’, maar het feit is: ‘de nieuwe Spinvis’ bestaat niet. Behalve Spinvis zelf natuurlijk. Zeg nu eens zelf: wie goochelt met woorden en zinspreuken op vergelijkbare wijze? Erik de Jongs plek in het vaderlandse poplandschap is als een microstad, een beetje zoals Madurodam – een eigen universum met een eigen referentiekader. Liedjes als Het Voordeel Van Video en We Vieren Het Toch vangen het banale in de pracht en vice versa, ambachtelijk gecomponeerd – maar nooit te hoogdravend.

Het blijft wonderbaarlijk hoe Spinvis schijnbaar ongrijpbare hersenspinsels voorziet bepaalde zeggingskracht en complexiteit. Zijn muziek is net als een handschrift: een persoonlijke zegel dat niemand voor honderd procent kan namaken. Als we de vogeltjes mogen geloven lonkt er dit jaar weer nieuw werk over de horizon. Spinvis zal twee shows spelen: eentje in de middag en eentje in de avond. 


Dit concert was verplaatst van 3 januari 2021 naar 8 mei 2021 en is opnieuw verplaatst naar 14 december 2021. De locatie van het concert is gewijzigd naar de Grote Zaal van Theater Rotterdam, met zit- en staplaatsen. Kies zelf een plek uit bij binnenkomst. Huidige tickets blijven vanzelfsprekend geldig. 

credits

i.s.m. Rotown, LantarenVenster, BIRD en Motel Mozaique Concerts

Please visit this page for all applicable corona measures in de Doelen.