Beethoven 9

Casco Phil
  • Sat 21 May ’22
    20:00 - 21:30
    Grote Zaal
  • Excl. €2,75 service costs per order (i.e. extarnal sales). Click here to learn more about service costs. 

Dit concert is verplaatst van 8 mei 2020 naar 7 mei 2021, en vervolgens naar 21 mei 2022. Kaartkopers worden per e-mail geïnformeerd.

Bekijk de laatste updates over uw concert op dedoelen.nl/update

Casco Phil (The Chamber Orchestra of Belgium) is gevraagd om de muziek van de 9e van Beethoven te verzorgen met 60 orkest- en 90 koorleden! 

Gigant Beethoven zette in 1824 de wereld op zijn kop tijdens de eerste uitvoering van ‘zijn Negende’ in Wenen. Hij vernieuwde het genre van de symfonie op radicale wijze en schreef muziekgeschiedenis – inmiddels volledig doof. De componist uit Bonn voegde de menselijke stem toe en liet de vocalisten een bewerking van Schillers dichtregels ‘Ode an die Freude’ zingen. In een dynamisch stuk, gebracht met een imposant grote orkest- en koorbezetting bracht Beethoven een nog altijd urgente boodschap van verbroedering: ‘Alle Menschen werden Brüder’. 

De Negende van Beethoven is een van de meest uitgevoerde symfonieën ter wereld. Het 250ste geboortejaar van de componist is de aanleiding om het sublieme meesterwerk in Rotterdam te programmeren.

‘Over die Negende gesproken: daar schreef Beethoven opeens vier vocale solisten en een koor voor – ongehoord. Hij blies het genre op, zodat al zijn medecomponisten in verwarring raakten: wat moesten zij hier nog aan toevoegen?'

Merlijn Kerkhof, De Volkskrant

credits

Casco Phil, The Chamber Orchestra of Belgium | Benjamin Haemhouts dirigent
m.m.v. Eleanor Lyons sopraan | Katrin Wundsam mezzosopraan | Daniel Norman tenor | Klemens Sander bariton | Kaunas State Choir

cookies

By continuing to browse our site, you are accepting our cookie policy. This allows us to offer you personalized promotions and content tailored to your interests, we can also connect to social networks, analyzing and executing traffic, statistics and site performance.