Venice

Jacaranda Street
  • Sun 13 Feb ’22
    20:15
    Willem Burger Zaal
  • Excl. €2,75 service costs per order (i.e. extarnal sales). Click here to learn more about service costs.
    Read about the exchange policy here.

Met hun wereldwijde album release ‘Jacaranda Street’ keert de Amerikaanse band Venice terug naar Nederland. 

Please visit this page for all applicable corona measures in de Doelen.

If the event takes place elsewhere, we recommend that you contact the relevant location.

De band, bestaande uit de broers en neven Kipp, Mark, Michael en Pat Lennon, zal het Nederlandse publiek verrassen met nummers van het nieuwe album. Daarnaast zullen ze de ‘Venice favorites’ laten horen. Kenmerkend aan de band is de meerstemmige zang en de manier waarop zij rock, country en jazz laten versmelten in de Southern California stijl.

Venice werd in Nederland in 1997 bekend dankzij een optreden in het radio- en tv-programma 2 Meter Sessies van Jan Douwe Kroeske. De Lennons traden onder meer op in begeleidingsbands van Linda RonstadtDon Henley en Jackson Browne. Het kenmerkendste aan de band is de veelvuldig gebruikte meerstemmige zang.

In 2006 maakte Venice een theatertournee door Nederland met hun album Amsterdam. Ter afsluiting van de week van de jaren 70 van Radio 2 vond er op 27 april 2007 in de Heineken Music Hall in Amsterdam een spectaculair optreden plaats (Motel Westcoast). Tijdens het concert werd zogenaamde "Westcoast-muziek" (de westelijke kust van Californië) van onder meer de Eagles en Linda Ronstadt gespeeld. Venice werd hier ondersteund door de Nederlandse band De Kast met Syb van der Ploeg. Ook in de jaren daarna trad de band regelmatig op in Nederland, onder andere op Bospop in Weert (2007). Elektrische en akoestische tournees wisselden elkaar af. In november 2013 gaf Venice een aantal concerten in Nederland om hun album What Summer Brings te promoten en in 2014 trad de band op om het 15-jarige jubileum te vieren.

De band werd beloond met onder meer een gouden album en een Edison Music Award voor Beste Internationale Artiest.

Dit concert is verplaatst van 15 april 2020 naar 20 maart 2021 en vervolgens naar 13 februari 2022. Kaartkopers zijn per e-mail op de hoogte gebracht. Geen e-mail ontvangen? Neem dan contact op met de kassa. 

credits

i.s.m. Motel Mozaïque Concerts en Rotown

cookies

By continuing to browse our site, you are accepting our cookie policy. This allows us to offer you personalized promotions and content tailored to your interests, we can also connect to social networks, analyzing and executing traffic, statistics and site performance.