Oude Muziek

Om muziek zo authentiek mogelijk te laten klinken verdieptenen specialisten zich in allerlei bronnen – geschriften, manuscripten, oude instrumenten en wat al niet – En dat levert compleet nieuwe muzikale ervaringen op!

Hoe heeft muziek in vroeger eeuwen geklonken? Op welke locaties? Met hoeveel musici? Met welke instrumenten? In welk tempo? Wat wilde de componist? Toen pioniers als Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Ton Koopman en Philippe Herreweghe zich in de jaren zestig van de twintigste eeuw gingen bezighouden met deze en nog veel meer fascinerende vragen, creëerden zij een ware revolutie.
Sindsdien verdiepen specialisten in de historische uitvoeringspraktijk zich in allerlei bronnen – geschriften, manuscripten, oude instrumenten en wat al niet – om muziek zo authentiek mogelijk te laten klinken. En dat levert compleet nieuwe muzikale ervaringen op! Waan u in de achttiende eeuw met Ton Koopman en zijn Amsterdam Baroque Orchestra, die concerten van de Hollandse edelman Unico Wilhelm van Wassenaer presenteren. Met de vijf zangers van Cinquecento – de Italiaanse term voor de zestiende eeuw – maakt u een zielentocht van vrees naar verlossing. The Spirit of Gambo laat het Engeland van de zeventiende eeuw herleven, waar ‘consort music’ voor viola da gamba’s zeer populair was. En het vocaal-instrumentale ensemble Doulce Mémoire opent uw oren voor zestiende-eeuwse Franse muziek die vanwege de ritmiek en directheid destijds nogal wat opschudding veroorzaakte. Een serie vol heerlijkheden uit voorbije eeuwen in de prachtige historische Laurenskerk!

Serie i.s.m. Laurenskerk Rotterdam en Organisatie Oude Muziek

    

Serie Oude Muziek

 

serieprijs 4 concerten
€ 96 (normale prijs)
€ 40 (t/m 26 jaar of CJP)

Concerten in deze serie