Sebastian Plano

Verve
  • do 2 apr
    20:30 - 22:00
    Eduard Flipse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf €2,75 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.

Sebastian Plano is een Argentijnse componist, producer, cellist én multi-instrumentalist die zijn sterke wortels in de volksmuziek en tango mixt met elektronische muziek.

Sebastian Plano is een Argentijnse componist, producer, cellist en multi-instrumentalist die zijn sterke wortels in de volksmuziek en tango mixt met elektronische muziek en de meest bijzondere geluiden en soundscapes. Geboren in Rosario, Argentinië, werd Sebastian Plano opgevoed in een muzikale familie van violisten en bandoneonspelers die onder andere in het lokale symfonieorkest speelden. Op zijn 12e begon Sebastian al zijn eerste composities te schrijven en als solist op te treden. Een weg die hem uiteindelijk tot muziekstudies aan conservatoria te Buenos Aires, Trieste (IT), Boston en San Francisco leidde. 

Zijn klassieke opvoeding in kamermuziek en jaren als cellist in diverse orkesten mengt hij eigenzinnig samen tot minimalistische en vaak melancholieke composities met klanken van cello, piano, kerkorgels, bandeneon, vocals, reverb tot lo-fi electronica. Dromerige melodieën die luisteraars vervoeren en hem al van het Duitse Reeperbahn Festival, Into The Great Wide Open tot Oerol bracht en nu tijdens zijn Europese tour voor het eerst naar Rotterdam.

Al vroeg vond zijn passie voor muziek via Carl Sagan Cosmos en Vangelis een weg naar artiesten als Mike Oldfield (Tubular Bells), Jon Hopkins, Jóhann Jóhannsson en Nils Frahm. Zijn debuut album Arrhythmical Part Of Hearts (2011) was het beginpunt van zijn artistieke zoektocht om klassiek en electro samen te brengen. Het viel dusdanig op dat hij, via een tip van Nils Frahm, in 2013 getekend werd bij het Duitse recordlabel Denovali. Ook zijn samenwerking met Ben Lukas Boysen op een videogame soundtrack voor "Everything" released op Erased Tapes in 2017 werd lovend ontvangen. Zijn laatste album 'Verve' (2019) kwam onlangs uit op Mercury KX en ontving positieve recensies, zoals van UnCut Magazine (UK): "Plano plucks heartstrings as effectively as his cello strings…” 

Verwacht een avond met atmosferische meditaties op cello die zweven tussen neoklassiek, ambient en artiesten als Ólafur Arnalds, Arvo Pärt, en Max Richter.

"Sweet but not cheesy, melancholic but not dark, nostalgic but not sad."

Igloo Magazine