Many Faces of Love

An exploration of Hindu Mythology
  • za 8 feb
    20:30 - 22:00
    inloop vanaf 19:15
    Eduard Flipse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf €2,75 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.

Iedereen wordt verliefd! Liefde is een van de sterkste emoties die ieder mens in het leven ervaart. Zelfs de Goden, Godinnen, half-goden en heiligen hebben hun eigen liefdesverwikkelingen. 

De liefde brengt verschillende emoties en ervaringen met zich mee. Zoals een explosie van fladderende vlinders in je buik of soms bitterheid en verdriet. Het maakt niet uit wat onze ervaring met de liefde is, het is een lofzang waard. Shivali Bhammer zal negen Goddelijke verhalen vertellen waar iedereen zich in kan vinden. Elk verhaal ontrafelt een vorm van emotie die een perspectief op de liefde onthult. Er was eens een prinses Subhadra die rebelleerde en krijger Arjuna ontvoerde. Parvati's toewijding maakte van yogi Shiva een gezinshoofd. Krishna stal Radha's hart met zijn fluit. Sita besloot ondanks haar intense liefde voor Rama hem te verlaten. Budh, noch man noch vrouw werd volledig geaccepteerd door Ila, die ooit een man was. En de hemelse fee Meneka verleidde de wijze ziener Vishvamitra.

Deze affaires van het hart zullen worden versterkt door de melodische, op raga gebaseerde vocale composities van Vee Kapoor, en de rijke vibraties van de strijkers van Annelieke Marselje op viool. Na afloop van de voorstelling verlaat je de zaal verliefd op de liefde!

programma

concert zonder pauze

credits

Shivali Bhammer dans, storytelling | Vee Kapoor zang, harmonium | Annelieke Marselje viool

Bekijk & luister hier naar Saavaro (Hue of Black) van Vee Kapoor