Zelf muziek maken (6+ en 8+)

Familieworkshop
17 nov
-
7 jun
 • zo 17 nov
  14:00 - 16:00
  Bouw mee aan het doe-orgel (8+)
  Feestzaal
 • zo 19 jan
  14:00 - 16:00
  Maak je eigen filmmuziek (8+)
  Eduard Flipse Zaal
 • zo 22 mrt
  14:00 - 16:00
  Overal is ritme (6+)
  Eduard Flipse Zaal
 • zo 17 mei
  14:00 - 16:00
  Zing de sterren van de hemel (6+)
  Eduard Flipse Zaal
 • zo 7 jun
  14:00 - 16:00
  De scrapband nieuwe stijl (6+)
  Eduard Flipse Zaal
 • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Met het hele gezin muziek maken onder leiding van docenten van SKVR Muziek.

In de familieworkshops met jongere kinderen (6+) gaan de ouders en kinderen samen muziek maken, met de speelse aanpak die bij deze leeftijdsgroep past op allerlei slagwerkinstrumenten en natuurlijk gaan we zingen.
Voor de families met oudere kinderen (8+) zijn de workshops waarbij ze samen dieper ingaan op de kennis van het instrument en het spelen van kleine muziekstukken.

credits

 i.s.m. SKVR Muziek

programma

3 Familieworkshops (6+)


OVERAL IS RITME (6+)
Alles heeft een ritme, een hele wereld aan ritmes komt voorbij in deze workshop. En iedereen tikt wel eens een ritme mee. Aan het eind van deze workshop vormt u een grote, swingende slagwerkband.

ZING DE STERREN VAN DE HEMEL (6+)
Iedereen kan (liedjes) zingen, je hebt je muziekinstrument – de stem – eigenlijk altijd bij je. Zingen is iets dat iedereen kan. Leer de liedjes voor groot en klein samen zingen en na het instuderen zingen we als in een echte musical. Vrolijke en droevige deuntjes, liedjes in alle sferen maken het muzikale verhaal compleet.

DE SCRAPBAND NIEUWE STIJL (6+)
Deze slagwerkworkshop is een workshop met allerlei (soms ook ongewone) slaginstrumenten. We gaan muziek maken met alles wat binnen handbereik is, b.v. met een pan, een deksel, een fles, met lepels of emmers. Met z’n allen klinkt het nog veel mooier.

 

3 Familieworkshops (8+)


MET GAMELAN NAAR EEN ANDERE WERELD (8+)
Deze workshop is geannuleerd.
Bezoekers die reeds een kaartje hebben gekocht worden op de hoogte gesteld.


BOUW MEE AAN HET DOE-ORGEL (8+)
Het Doe-orgel is een bouwpakket-orgel op schaal in een opbergkist met alle losse onderdelen. Hiermee gaan we een heus spelend orgel in elkaar zetten! Na het kennismaken en enkele bouwtips gaan we in groepjes b.v. het raamwerk in elkaar zetten, de toetsen sorteren. Het Doe-orgel in elkaar ‘knutselen’ is een doel op zich, maar is ook een middel om de werking van een pijporgel van dichtbij te zien. Ook als je geen orgel of toetsinstrument kunt spelen is het Doe-orgel een bijzonder instrument om zelf te bouwen!

MAAK JE EIGEN FILMMUZIEK (8+)
Tijdens het IFFR leren wij je hoe je zelf een korte soundtrack kunt spelen bij een scene uit een film. Je ontdekt hoe bepalend de gekozen muziek, geluiden of klanken zijn, voor hoe je naar de beelden kijkt. Na kennismaken en uitproberen gaan we samen een soundtrack spelen met allerlei muziekinstrumenten zoals cello en accordeon maar ook met ritme instrumenten.