Club Doelen

Michiel Stekelenburg’s Organ Trio

i.s.m. Jazz International Rotterdam
29 nov
20:30
  • vr 29 nov
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Gitarist en componist Michiel Stekelenburg is geen onbekende in de wereld van moderne jazzgitaristen van Nederland. In 2011 bracht deze in Rotterdam woonachtige muzikant zijn debuutalbum ‘Hypnos’ uit, welke lovend werd ontvangen. Een succes dat nog eens werd overtroffen door de opvolger ‘Layers’, die zelfs op #1 van de iTunes Jazzcharts binnenkwam.

Wat opvalt bij Stekelenburg is zijn warme geluid en zijn composities: “Luisterrijke, doordacht opgezette stukken die prettig in het gehoor liggen en niet zouden misstaan op een album van Michael Brecker”, aldus vakblad De Gitarist. De Amerikaanse invloedrijke jazzsite All About Jazz schreef: “An excellent, varied set of contemporary jazz. Stekelenburg shines as composer and guitarist, and his fine band never fails to deliver. We look forward to hearing more from them.” Met beide albums werd hij uitgenodigd voor het North Sea Jazz Festival. Zijn performance in het VPRO televisieprogramma Vrije Geluiden trok uitzonderlijk veel kijkers.

Met Arno Krijger (Hammond B3) en Jimmi Hueting (drums) slaat de gitarist een
zijweg in. De bezetting Hammond-Gitaar-Drums is geen nieuw concept, maar dit drietal zoekt het in een andere hoek. Met het specifieke Hammond geluid in combinatie met de energieke drums en rauwe gitaar, brengt het trio moderne composities waarin de musici enerzijds zoeken naar raakvlakken met hedendaagse gecomponeerde muziek, maar anderzijds een flinke dosis energie ook zeker niet uit de weg gaan. Het concert in Club Doelen vindt plaats net nadat het trio de studio in is geweest. Dus ze staan op scherp!

Dit concert is onderdeel van:
Club Doelen
-15% bij 4 concerten

credits

Michiel Stekelenburg gitaar | Arno Krijger Hammond B3 | Jimmi Hueting drums