FESTIVAL

RU presents: Sorgh & Hoop meets Caribbean Ties

27 jul
12:00
  • za 27 jul
    12:00 - 23:00
    de Doelen Studio
    vrij entree
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Rotterdam Unlimited presenteert een Caribische kook-cultuurtrein van Sorgh & Hoop in samenwerking met Caribbean Ties en de Doelen Studio. Bezoekers kunnen de Caribische cultuur horen, proeven en zien. Je kan meekoken in de Caribische keuken, je informeren over de cultuur en domino spelen in de kleine expositieruimte maar ook Salsa dansen en naar een Steelband luisteren. Je stapt in deze Caribische trein wanneer je zin hebt en als er genoeg plaats is.

De opening is om 12.00 uur met een Steelband, een Caribische proeverij voor de lunch en een Caribisch taartplankje met heerlijkheden afkomstig van de keuken van Sorgh & Hoop. Ook is er een kleine expositie van de Caribische cultuur met informatie over de keuken, geschiedenis en het Zomercarnaval.

Vanaf 15.00 start in de ruimte ‘Harmonie’ van Studio de Doelen het koken in de Caribische keuken. Bezoekers leren funchi, pikka en koolsalade te maken. Dit eten ze vervolgens met een vis, vlees of vegetarisch Caribisch gerecht. Deze gerechten zijn bereid met de Surinaams-Caribische kruidenpasta’s van Sorgh & Hoop. Om 16.00 uur start de Salsa- Latin DJ op het podium van de Doelen Studio. Hij komt direct vanuit het Stationsplein waar hij samen met een grote groep ’Latin lovers’ een Rueda Dans organiseert. Het feestje wordt hierna dus voorgezet in de Doelen Studio waarbij er voor beginners een Salsa leraar is die een aantal workshops organiseert.