Bands finale

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
  • za 21 sep
    20:00 - 23:30
    Eduard Flipse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf €2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Wie treedt er dit jaar in de voetsporen van de band Bourbon Avenue? Op zaterdag 21 september strijden vijf bands om de hoofdprijs van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2019 in De Doelen!

De 1e prijswinnaar ontvangt o.a. €1.000 en de publieksfavoriet €250. Daarnaast mag de winnaar op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2020 optreden!

De volgende bands wisten zich te plaatsen voor de finale: Eline Mann, Ella East, Hearing Dogs For Deaf People, Modji en The Legendary Orchestra of Love.

Alle bands spelen een korte set van 20 minuten waarna de publieksfavoriet en de juryprijs winnaar worden aangewezen.

De zaal gaat om 19.30 uur open

Klik hier om een passe-partout aan te schaffen. Deze geeft toegang tot alle finales van de Sena Performers GPR: hiphop-electornics (vrijdag in BIRD), singer/songwriter en bands.

Eline Mann - is een energieke en soulvolle zangeres waar de vonken van afvliegen. In 2018 kwam ze tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, toerde mee met Popronde en stond in het voorprogramma van Macy Gray in een uitverkocht Tivoli. In juni kwam haar debuut ep Tantrum uit. In de Bands finale zal ze te zien zijn met een 6-koppige band! 

Ella East
– soms licht en fragiel, dan weer elektronische invloeden of in volle band bezetting. Inspiratiebronnen als London Grammar of de Zweedse Sigrid kun je terughoren in haar muziek. “Popmuziek van nu heeft altijd een soort melancholie. Het kan heel up klinken, maar met wat donkere lyrics… daar houd ik van, dan kan je me wegdragen.” In oktober 2018 bracht ze haar debuut ep Where To Go uit in eigen beheer. 

Modji betekent ‘de reis’ in Ewe, een dialect gesproken in Ghana en Togo. De reislust spat er vanaf: van West-Afrikaanse tradities via moderne afrofunk, naar hun zwoele Latijns-Amerikaanse en Westerse roots. De live show geeft je een elektrische schok en niet bewegen is geen optie! Modji klinkt zoals het leven elke dag zou mogen zijn; altijd zomer en vol passie en verlangen.

Het ruwe geluid van de Rotterdamse band Hearing Dogs for Deaf People (HD4DP) kan heel kort en krachtig beschreven worden als simpel, recht door zee, ruw, puur en pakkend. De drie jonge getalenteerde, enthousiaste en energieke bandleden creëren een vrolijke, maar ijzersterke mix van punk, rock en grunge.

The Legendary Orchestra Of Love is een vat vol tegenstrijdigheden. Het rock-‘n’-roll trio speelt vrolijke, dansbare gitaarmuziek. De liedjes vertellen absurde maar vermakelijke verhalen. De band is visueel aantrekkelijk, bezit aanstekelijke humor en ook aan showmanschap ontbreekt het de drie heren niet.
 

 Klik hier voor het Facebook-event
 Klik hier voor de website van Popunie