Singer/Songwriter finale

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
  • za 21 sep
    15:00 - 18:30
    Eduard Flipse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf €2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Wie treedt er dit jaar in de voetsporen van songwriter WARD? Op zaterdag 21 september strijden vijf singer-songwriters om de hoofdprijs van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2019 in de Doelen!

De 1e prijswinnaar ontvangt o.a. € 1.000 en de publieksfavoriet € 250. Daarnaast mag de winnaar op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2020 optreden!

De volgende songwriters hebben zich geplaatst voor de finale:
Jessy Yasmeen, Laura, Le Motat, RZLZ en Serelda

Alle songwriters spelen een korte set van 20 minuten waarna de publieksfavoriet en de juryprijs winnaar worden aangewezen

De zaal gaat om 14.30 uur open

Klik hier om een passe-partout aan te schaffen. Deze geeft toegang tot alle finales van de Sena Performers GPR: hiphop-electornics (vrijdag in BIRD), singer/songwriter en bands.

Jessy Yasmeen valt op door haar karakteristieke lage stemgeluid en intieme performance en is het beste te omschrijven als dromerige indiefolk. Jessy Yasmeen wordt geïnspireerd door Ben Howard, Bon Iver, Daughter en Matt Corby. In 2017 verscheen haar eerste single Alone in samenwerking met producer Martijn Groeneveld, bekend van zijn werk met; Blaudzun en John Coffey. In juli bracht ze de Unchain Me uit. 

LAURA – ‘eigentijdse popsongs met een hoog meezing-gehalte’. Met de release van haar debuutsingle Tot Snel belandde LAURA in de playlist van radiostation 100% NL en betrad ze het finale elftal van Giels Talentenjacht. Niet veel later was ze samen met Nick & Simon verantwoordelijk voor de titelsong van de film Hartenstrijd. Hierdoor stond LAURA al binnen korte tijd niet alleen in Paradiso, maar ook naast Nick & Simon voor een vol Ahoy! 

LE MOTAT - SONGS, TEKSTPERFORMANCES, HITS
MOOI, GOOR, LIEF, ABSURD of VUIG.
SOMS ALLEMAAL TEGELIJKERTIJD
LE MOTAT MOET JE VANDAAG VOELEN,
OF ANDERS MORGEN.

RZLZ – haar sound is het beste te omschrijven als donker met een dwingende elektronische beat en soulvolle vocalen. De sterkende, helende kracht van muziek is een absolute constante in het turbulente leven van de Nederlands-Kroatische zangeres RZLZ. Door de jaren heen heeft ze geleerd dat zij de gave heeft om die helende kracht van muziek door te geven. Haar overrompelende ep Lioness was daar al het bewijs van, de nieuwe ep Right Here bevestigt dit nogmaals.

Serelda - popliedjes met soul invloeden en een elektronische sound. Serelda is geïnspireerd door artiesten zoals John Mayer, Ariana Grande, D’Angelo, Emily King en Lianna La Havas. Geen van de liedjes die Serelda schrijft lijken op elkaar en toch hebben ze allemaal iets gemeen. Aan de catchy zanglijnen en sierlijke koortjes herken je haar muziek dan ook uit duizenden!

 Klik hier voor het Facebook-event
 Klik hier voor de website van Popunie