Cursusavond 2

Operacursus - Opera in de stad 2019-2020
  • wo 18 mrt
    19:30
    Eduard Flipse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf €2,75 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.

Wilt u meer weten over opera, volg dan de operacursus: 3 opera’s met 3 cursusavonden.

Het geliefde operagezelschap uit Tatarstan komt met een nieuwe enscenering van het exotische meesterwerk De Parelvissers van Georges Bizet, een parel uit het operarepertoire, even mooi als zijn latere meesterwerk Carmen. In de jaren dertig van de vorige eeuw was het werk een vast onderdeel van de programmering van Theater Carré en zat de hele Jordaan steevast op het schellinkje. De typisch muziek van zangers als Willy Alberti lijkt rechtstreeks uit Bizets lyrische muziek te zijn ontsproten.

De Parelvissers speelt zich af in Ceylon, waar de twee vrienden Zurga en Nadir elkaar na jaren terugvinden. Maar hun hernieuwde vriendschap wordt bedreigd als ze verliefd worden op dezelfde vrouw. Bizet roept met zijn prachtige melodieën een droomwereld op, met het duet ‘Au fond du temple saint’ als grote publiekslieveling. Geniet van de topsolisten, het grote orkest en de kleurrijke decors en kostuums die dit Oosterse sprookje tot een onvergetelijke operabelevenis maken.

Een gezamenlijk initiatief van de Doelen, het Luxor Theater en Theater Rotterdam. De operacursus bestaat uit drie opera’s in drie verschillende theaters, met drie cursusavonden in de Doelen. De cursusavonden vinden plaats één of twee weken voorafgaand aan de voorstelling die u bezoekt. Cursusleider Gerard Legeland doet de operageschiedenis uit de doeken, met veel aandacht voor de componist, zijn tijd en zijn andere werken. En u duikt natuurlijk dieper in de opera die u gaat bezoeken.

Operacursus XL

Breidt uw Operacursus uit met een extra onderdeel in Pathé! De bioscoop aan het Schouwburgplein vertoont in HD Madama Butterfly van The Metropolitan Opera, het belangrijkste operagezelschap van de Verenigde Staten. Dankzij de perfecte beeld- en geluidskwaliteit lijkt het alsof u er zelf in New York bij bent. Alleen te boeken als extra onderdeel van de operacursus. Bestel Operacursus XL hier.

Prijs Operacursus

€ 148,50
3 cursusavonden
3 eersterangs kaarten incl. korting op concertkaarten

Verkoopinformatie
Alleen verkrijgbaar als onderdeel van de Operacursus - Opera in de stad à € 148,50.

credits

Orkest van de achttiende eeuw by Annelies van der Vegt