DE PARELVISSERS (Bizet)

Operacursus - Opera in de stad 2019-2020
23 mrt
20:00
  • ma 23 mrt
    20:00
    Nieuwe Luxor Theater
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Meer weten over opera? Volg dan de operacursus: 3 opera’s met 3 cursusavonden.
Een gezamenlijk initiatief van de Doelen, het Luxor Theater en de Rotterdamse Schouwburg. De operacursus bestaat uit drie opera’s in drie verschillende theaters, met drie cursusavonden in de Doelen. De cursusavonden vinden plaats één of twee weken voorafgaande  aan de voorstelling die u bezoekt. Cursusleider Gerard Legeland doet de operageschiedenis uit de doeken, met veel aandacht voor de componist, zijn tijd en zijn andere werken. En u duikt natuurlijk dieper in de opera die u gaat bezoeken.
Dit jaar kunt u uw cursuspakket voor het eerst uitbreiden met een voorstelling in Pathé Schouwburgplein, waar u een live-uitvoering kunt zien van een opera in New York!

Het geliefde operagezelschap uit Tatarstan komt met een nieuwe enscenering van het exotische meesterwerk De Parelvissers van Georges Bizet, een parel uit het operarepertoire, even mooi als zijn latere meesterwerk Carmen. In de jaren dertig van de vorige eeuw was het werk een vast onderdeel van de programmering van Theater Carré en zat de hele Jordaan steevast op het schellinkje. De typisch muziek van zangers als Willy Alberti lijkt rechtstreeks uit Bizets lyrische muziek te zijn ontsproten.

De Parelvissers speelt zich af in Ceylon, waar de twee vrienden Zurga en Nadir elkaar na jaren terugvinden. Maar hun hernieuwde vriendschap wordt bedreigd als ze verliefd worden op dezelfde vrouw. Bizet roept met zijn prachtige melodieën een droomwereld op, met het duet ‘Au fond du temple saint’ als grote publiekslieveling. Geniet van de topsolisten, het grote orkest en de kleurrijke decors en kostuums die dit Oosterse sprookje tot een onvergetelijke operabelevenis maken. 

Programma Operacursus
Woensdag 2 oktober 2019 - cursusavond 1
Maandag 7 oktober 2019 Don Giovanni (Mozart)
De Doelen Grote Zaal 19.30 uur

Woensdag 18 maart 2020 – cursusavond 2
Maandag 23 maart 2020 De Parelvissers (Bizet)
Nieuwe Luxor Theater - 20.00 uur

Donderdag 16 april 2020 - cursusavond 3
Dinsdag 21 april 2020 Bruid te Koop (Smetana)
Theater Rotterdam, Locatie Rotterdamse Schouwburg 19.30 uur

OPERA XL
Maandag 21 oktober 2019 – cursusavond 4
Zaterdag 9 november 2019 Madama Butterfly
Pathé Schouwburgplein - 19.00 uur (aanvangstijd onder voorbehoud; zie pathe.nl)

programma

Verkoopinformatie
Alleen verkrijgbaar als onderdeel van de Operacursus - Opera in de stad à € 148,50.