Club Doelen

Kika Sprangers & Large Ensemble

‘Human Traits’ Album Release

 i.s.m. Jazz International Rotterdam

27 sep
20:30
  • vr 27 sep
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Een elfkoppige groep van de nieuwe hemelbestormers in jazz onder leiding van de bevlogen Kika Sprangers. De saxofonist en componist Kika treedt op met haar Large Ensemble, met vocalisten Anna Serierse, Marit van der Lei en Sanne Rambags (YoungVips 2019) en een unieke blazerssectie met basklarinet, hoorn, trompet en fluit.

Muzikaal uit Kika Sprangers zich niet alleen in haar saxofoonspel maar ook in eigen kleurrijke en meeslepende composities waarin melancholie en royale harmonieën de boventoon voeren. Een belangrijk thema in deze reeks persoonlijke muzikale portretten is de spanning tussen onderlinge verbondenheid en verwijdering. ‘Je kan je met ieder ander verbinden, zolang je diegene maar durft aan te kijken’. Deze avond zal je je aangekeken voelen en geraakt worden door haar lyrische melodieuze spel en karakteristiek geluid.

Dit concert is onderdeel van:
Club Doelen
15% korting 2019|2020

Het Large Ensemble
Het avontuurlijke ensemble streeft naar vrijheid binnen de door Sprangers’ opgelegde muzikale kaders, zodat elk concert een unieke ervaring is voor zowel de musici en de luisteraars. Het ensemble bestaat uit:

Kika Sprangers - alt / sopraansax
Remigijus Kazukauskas - fluit
Alistair Payne - trompet
Romain Bly - hoorn
Emilio Tritto - basklarinet
Anna Serierse - zang
Sanne Rambags - zang
Marit van der Lei - zang
Koen Schalkwijk - Piano en wurlitzer
Alessandro Fongaro - bas
Willem Romers - Drums