The Story of Nina Simone

Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Sabrina Starke
17 dec
20:15
  • di 17 dec
    20:15
    Jurriaanse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en singer-soulwriter Sabrina Starke eren één van de meeste intrigerende artiesten uit de muziekgeschiedenis. 

In deze tour zoeken ze de rafelranden op in het wonderschone en zeer persoonlijke oeuvre van Nina Simone. My Baby Just Cares For Me, I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free, Mississippi Goddam, Ain't Got No - I Got Life en veel meer moois…

 

Dit concert is onderdeel van:
Big Band
-15% bij 4 concerten

Nina Simone had met Nederland een bijzondere band. Na een heftige periode waarin ze zich als 'mainstream' ster steeds meer ging inzetten voor de civil rights problematiek raakte haar carrière in de VS in het slop. Ze verhuisde naar Nederland in de jaren '80 en met behulp van vrienden kreeg ze haar leven weer op de rit. Een nieuwe periode van haar carrière begon die leidde tot grote Europese successen. Nina Simone zelf trad ook ooit op met een Nederlandse bigband. Ze werd in 1971 uitgenodigd om met Boy’s Big Band te spelen, die onder leiding stond van de legendarische Boy Edgar (naar wie later de voornaamste Nederlandse Jazzprijs is vernoemd). Over Boy Edgar zegt ze: 'He’s one of your geniuses, I hope Holland recognizes this'.

Sabrina Strake raakt haar melodische en krachtige stem ieders hart. Daarbij hebben traditionele soul, folk, hiphop en reggae muziek een grote invloed gehad op de ontwikkeling van haar unieke sound. Nina Simone is een belangrijke inspiratiebron voor haar. Sabrina heeft in haar carrière een aantal prestigieuze awards in ontvangst mogen nemen, waaronder twee Edison Awards en twee Radio 6 Soul & Jazz Awards.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers touren ze over de hele wereld met vele grote internationale solisten. Dat ze naast de concertzalen ook in het clubcircuit spetterende shows kunnen geven, lieten ze eerder al zien met o.a. Hammondlegende Dr. Lonnie Smith en Shirma Rouse.

programma

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en singer-soulwriter Sabrina Starke eren één van de meeste intrigerende artiesten uit de muziekgeschiedenis: Nina Simone.