Club Doelen

CLOD!

i.s.m. Jazz International Rotterdam
13 dec
20:30
  • vr 13 dec
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Allessandro Fongaro presenteert zijn debuutalbum CLOD!. Deze band maakt muziek om de gebroken dromen van hun tienerjaren op te lossen.

Het is een zoetzure mux van nostalgische melodieën en improvisatie verspreid over dansbare beats. CLOD! werd geboren uit de wens van jazz bassist en componist Alessandro Fongaro om te experimenteren met het geluid en de songwriting manier van indierock. CLOD! is te oud om hipster te zijn, maar onvolwassen genoeg om er niet om te geven.

De jonge Italiaanse bassist Alessandro Fongaro woont al een tijdje in Nederland. In 2013 richtte hij voor het eerst als bandleider zijn eigen kwintet op, waarmee hij de Erasmus Jazzprijs 2014 won. In datzelfde jaar won hij ook The Records van de Keep an Eye Foundation, die Fongaro in staat stelde met zijn kwintet het debuutalbum 'Neither more nor less' op te nemen. Dat album werd lovend ontvangen. Met zijn nieuwe band CLOD! hervormt Fongaro de mix van jazz en rock, met diep groovende sounds, melodische componenten, elementen van indie-rock en een ‘nordic’ benadering van improvisatie. Na enkele single releases, die al veel indruk maakten, deze avond dan eindelijk de presentatie van het gehele album CLOD!

Luister en krijg alvast een indruk van CLOD!
https://www.youtube.com/watch?v=3yeOLIJdZWM
https://www.youtube.com/watch?v=nsyP-fpohWk

credits

i.s.m. Jazz International
Picture by JKey Photography

Nicolò Francesco Ricci - tenorsax | Dario Trapani - elektrische gitaar & electronics | Jimmi Hueting - drums | Alessandro Fongaro - elektrische bas / composities | Koen Schalkwijk - wurlitzer & synthesizer