Live in Concert

Shahkar Bineshpajooh

Poëet, componist, hoogleraar en zanger
21 sep
20:15
  • za 21 sep
    20:15
    Grote Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Shahkar Bineshpajooh is een Iraanse dichter, songwriter en zanger (geboren in Teheran, Iran in 1972). Toen hij vijftien was begon hij met het schrijven van muziek en poëzie, en leerde hij zichzelf gitaar, piano, drums en percussie spelen. Zijn familie steunde hem in zijn interesse in muziek, en hij dook in de academische wereld van politieke geografie, stadsplanning en muziek terwijl hij verschillende albums en gedichten publiceerde.

In 1995 organiseerde hij de eerste editie van Fusion Music Concert en in 1998 de eerste en de laatste Pop Music Festival - beiden werden verboden in Iran en Shahkar mocht hier vijf jaar lang geen enkel concert geven. Dit hield hem echter niet tegen en hij bleef zich bezighouden met het produceren van albums en het vertalen van literatuur.

Zijn laatste album nam hij op in Parijs en werd uitgevoerd met het Yerevan Opera Orchestra, Armenian Philharmonic Orchestra, Radio and Television Symphony Orchestra en Kiev's Opera Orchestra.