Club Doelen XL

Wim Mertens

That Which Is Not Tour 2019
22 nov
20:15
  • vr 22 nov
    20:15
    Jurriaanse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Ter gelegenheid van de release van zijn nieuwste album ‘That Which Is Not’ komt Wim Mertens in duobezetting (viool, piano & stem) naar de Doelen.

Een snelle blik op de composities van Wim Mertens – geschreven tussen 1980 en 2018 – onthult het belang van de ‘no’ (het neen) en de ‘not’ (het niet) in zijn werk: Casting no shadow, Essence of the (k)not, No plans, No projects, No testament, Not at home, Not me, The paths not taken en Unwillen-nichtwollen zijn maar enkele voorbeelden.

Wim Mertens verbreedt de ‘no-not’ - notie op zo’n manier dat ze gemakkelijk ontsnapt aan het traditionele cliché. Bij hem staat het niet voor het negatieve en afwezige. Zijn benadering van ‘no-not’ biedt veelbelovende perspectieven die perfect passen in de tijdgeest van onze ‘sayings’ en ‘doings’.

Mogelijk wordt ‘That Which Is Not’ in de nabije toekomst een genuanceerd hulpmiddel voor onze werkwijzen en theoretische overwegingen. Wim Mertens combineert in dit album het rationele met het speelse en het 'For amusement only’ met het 'After virtue’.