Rotterdam Unlimited 2019

GEANNULEERD: Belem & The MeKanics

De wederopstanding van het straatorgel
24 jul
20:15
  • wo 24 jul
    20:15
    Jurriaanse Zaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Belem & The MeKanics is geannuleerd. Kaartkopers worden persoonlijk geinformeerd.

Verleden en toekomst versmelten in Fellini-achtig project van Didier Laloy. Rotterdam Unlimited en de Doelen presenteren met trots Belem & The MeKanics, een boeiende kruisbestuiving tussen diatonische accordeon en cello en de gemechaniseerde instrumenten van hedendaags componist Walter Hus.

Belem & The MeKanics, bestaande uit Didier Laloy en Kathy Adams, nemen het publiek mee op een reis naar een parallel universum waar kamermuziek flirt met traditionele Europese muziekstijlen. Een ontmoeting tussen Didier Laloy en componist Walter Hus. Hus is medeoprichter van de avant-gardegroep Maximalist en geestelijk vader van het Decap-orgel, een unieke high-techversie van het dansorgel uit de jaren zestig.

Resultaat is dit project van creatieve waanzin, waarbij Laloy zijn warme en poëtische geluid onderdompelt in de mechanische precisie van Walters orgel. Dit computergestuurd orkestraal ensemble genereert akoestische en organische klanken en bestaat uit vijftien elementen: orgelpijpen, accordeons en percussie-instrumenten. De kleppen van het orgel, de toetsen van de chromatische accordeon, elk hamertje en elk percussiestaafje reageert op een milliseconde…
 

Klik hier om de trailer van Belem & The MeKanics te bekijken