© Jan Hordijk

Ambitus Orgelconcours 2019

Halve finale voor conservatoriumstudenten


Verkoopinformatie
Het concours is gratis toegankelijk, maar het aanvragen van een vrijkaart is verplicht.
15 jun
13:00
  • za 15 jun
    13:00 - 17:00
    Grote Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Het Ambitus Orgelconcours richt zich op jonge amateurs en conservatoriumstudenten. Beluister deze middag conservatoriumstudenten orgel die strijden om een plaats in de finale!

Deze tweede editie van het Ambitus Orgelconcours vindt plaat in de regio Rotterdam-Rijnmond en komt tot stand in nauwe samenwerking met de afdeling Klassieke Muziek van Codarts (Rotterdams Conservatorium).

Het Ambitus Orgelconcours wil talentvolle jonge organisten de gelegenheid bieden zich te presenteren en zich verder te ontwikkelen. Daarnaast wil het concours de grote rijkdom aan Nederlandse orgels en orgelcultuur over het voetlicht brengen. Talentvolle jonge organisten worden zo spelenderwijs in contact gebracht met uniek historisch erfgoed.

i.s.m. Codarts en Laurenskerk Rotterdam
Op zaterdag 25 mei 2019 geeft Geert Bierling van 14.30 tot 16.00 uur een masterclass op het Grote Doelenorgel aan conservatoriumstudenten die deelnemen aan het Ambitus Orgelconcours.