Poetry 50!

PASSE-PARTOUT 50e Poetry International Festival

Toegang op 13 t/m 16 juni (m.u.v. workshops)

Verkoopinformatie
Een PASSE-PARTOUT biedt toegang tot alle locaties en geldt voor do 13 t/m zo 16 juni (exclusief workshops).

13 jun
00:00
  • do 13 jun
    00:00 - 00:00
    Grote Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

What happened to the future?
Het Poetry International Festival Rotterdam wordt dit jaar 50! Het is het oudste festival van de stad, een van de oudste van het land, met een bak aan historie en hoogtepunten. Nobelprijs-winnende dichters stonden als jonge talenten op de Poetry-podia, het festival is voorbeeld voor en founding father van poëziefestivals wereldwijd. Poetry International viert dit jubileum met een extra feestelijke festivaleditie in de Doelen waar het festival in 1970 voor het eerst plaatsvond.

13 t/m 16 juni 2019
Sinds 1970 komen de toppers uit de wereldpoëzie naar Rotterdam voor het jaarlijkse Poetry International Festival. Duizenden dichters lieten er hun poëzie klinken, in de Doelen en de Schouwburg, maar ook op de pleinen en in de kroegen, parken en trams van de stad. Dit gouden jubileum nodigt uit tot terugkijken om het verleden te vieren, maar veel liever nog kijkt Poetry International juist nu vooruit. Onder het motto ‘What happened to the future?’ verbindt het vijftigste Poetry International Festival het rijke festivalverleden met de wereldpoëzie en -dichters van nu én de toekomst.

Kijk voor alle events en locaties op www.poetry.nl