Mystiek Productions presenteert

Erdal Erzincan & Ahmet Aslan

‘Twee maestro’s één concert’
Ahmet Aslan di-tar | Erdal Erzincan baglama
16 feb
20:15
  • za 16 feb
    20:15
    Willem Burger Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De grootmeesters van de Turkse volksmuziek, Erdal Erzincan en Ahmet Aslan, treden deze avond gezamenlijk op! Een heel bijzondere ontmoeting tussen deze virtuozen.

Erdal Erzincan (Erzurum, 1971) is geliefd om zijn traditionele manier van zingen en spelen op de baglama, een traditioneel Turks tokkelinstrument. Hij heeft gestudeerd aan de Arif Sag Music School en Istanbul Technical University, waar hij uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar de Selpe-methode van het baglamaspel (zonder plectrum), vergelijkbaar met de ‘tapping’-methode op de gitaar.

Ahmet Aslan (Tunceli, 1968) is de voortrekker van een nieuwe generatie artiesten met een eigenzinnige interpretatie van volksmuziek. In ons eigen Rotterdam ontwikkelde hij bij de World Music Academy een nieuw instrument, genaamd di-tar. Dit is een combinatie van de klassieke gitaar met de baglama. Beluister tijdens dit concert zijn spel op dit vernieuwende instrument!
Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.