M’ANAM - The Spirit of Irish Music

Fris nieuw geluid van The Emerald Island


16 feb
20:30
  • za 16 feb
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De oude culturen van eilandsamenlevingen zijn synoniem voor ‘bezielde muziek’. Die bezieling ervaar je zeker bij een optreden door M’ANAM (My Soul). Dit achtkoppige, mannelijke zangensemble van Ierse bodem zag in 2017 het licht en is een van de meest intrigerende nieuwe vocale groepen van deze tijd.
Denk bij M’ANAM aan de stijl van Anúna, want uit dat wereldvermaarde koor komen de vocalisten en hun artistiek leider Michael McGlynn.

M’ANAM is geworteld in de tradities van onder andere Ierland, Engeland en Schotland. De mystieke band tussen het land en zijn bewoners klinkt door in hun songs in talen als Iers, Latijn en IJslands.
De zangers van M’ANAM’ leggen met het grootste gemak contact met de toehoorders. Door die ‘klik’ krijg je het gevoel dat je persoonlijk wordt meegenomen op reis in de mysteries en geschiedenis van landen en volken. Oude verhalen, legenden en sagen laten zich het best vertellen in muziek. En dat doen de vocalisten in een zeldzaam mooie meerstemmigheid, met oude songs die soms teruggaan tot de veroveringen door de Vikingen in de negende eeuw, maar ook met nieuw hedendaags eigen repertoire. Die unieke blend van traditionele en moderne zang maakt een optreden van M’ANAM’ tot een onvergetelijke concertervaring, die de luisteraars raakt tot in de ziel.