Dick de Graaf New Quartet © Charlie Crooijmans
Club Doelen

Dick de Graaf New Quartet

Bird Buzz
Dick de Graaf tenor- en sopraansaxofoon | Loran Witteveen piano | Stefan Lievestro contrabas | Jimmi Hueting drums
22 feb
20:30
  • vr 22 feb
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In zijn nieuwe project Bird Buzz combineert saxofonist en componist Dick de Graaf het geluid van het klassieke kwartet met elementen uit gecomponeerde muziek. Op het programma staan eigen stukken van De Graaf, geïnspireerd op Béla Bartók en Olivier Messiaen.

Het doen en laten van vogels rond zijn huis was de aanleiding tot het schrijven van stukken waarvan de titels speelse verwijzingen zijn naar Messiaens voorliefde voor vogelzang. Met topbassist Stefan Lievestro gaat De Graaf een dynamische samenwerking aan met twee jonge toptalenten in de jazz van vandaag: pianist Loran Witteveen en drummer Jimmi Hueting.

Witteveen won in 2014 de Dutch Jazz Competition en is met zijn vloeiende ritmiek en avontuurlijke harmonieën een eigenzinnige en herkenbare pianist. Hueting won in 2015 de Erasmus Jazz Prijs. Hij valt op met zijn moderne insteek van ritmiek die verrijkt is met invloeden uit de hiphop en drum ‘n’ bass.

‘…een van de meest speelse, uitdagende en vrolijk stemmende jazzuitgaven van de laatste maanden…’ - de Volkskrant, Gijsbert Kamer
‘Het melodisch en ritmisch sterke spel van pianist Witteveen combineert prachtig met de stevige contrabas van Lievestro en de dynamische drums van Hueting’ - Jazzenzo, Cyriel Pluimakers


Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.