Kurt Elling Quintet

gepresenteerd door de Doelen & LantarenVenster

Kurt Elling zang | John McLean gitaar | Stuart Mindeman piano | Clark Sommers contrabas | Christian Euman drums

wo 17
oktober
  • wo 17 okt
    20:15
    Willem Burger Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Jazzvocalist Kurt Elling komt terug naar Rotterdam! Met zeven Grammy-nominaties op zijn naam verwierf Elling al voor zijn veertigste een grote plaats in de jazzscene. De veel gelauwerde zanger is de stem van een nieuwe generatie jazzfans geworden. Kurt treedt in de voetsporen van Eddie Jefferson, King Pleasure, Jon Hendricks en Mark Murphy. Hij combineert liedteksten met knappe arrangementen en verrassende repertoirekeuzes.

Sinds zijn debuut in 1995 bouwde hij een lijvig oeuvre op, dat wordt gekenmerkt door kwaliteit en waarbij hij risico’s niet uit de weg gaat. Zijn werk is uitdagend, brutaal en bij vlagen extravagant. Maar bovenal is de uit Chicago afkomstige Amerikaan een hoogst originele virtuoos. Kurt is een scat-vocalist maar heeft ook een eigen stijl gecreëerd; de ‘rant,’ waarbij hij ter plekke met woorden improviseert. Zijn stem is een diepe bariton die zowel sonoor als zeer avontuurlijk en lenig uit de hoek kan komen. De kunst van vocalese verstaat niemand beter dan hij. Elling kan als geen ander zijn zelf geschreven teksten over de geïmproviseerde solo’s van muzikanten vertolken. Hij gaat met de grootst mogelijke integriteit te werk, respect voor de muziek en de artiest die het werk componeerde zijn belangrijke elementen.

Kurt Elling wordt wel de meest flamboyante creatieve jazzzanger van het laatste decennium genoemd. JazzTimes noemde hem zelfs de meest invloedrijke jazzvocalist van deze tijd. Zijn laatste album The Questions zag in 2017 het levenslicht.

Concert met uitsluitend zitplaatsen, er is vrije stoelkeuze.

Dit concert komt tot stand i.s.m.

Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.

© De Doelen

powered by Peppered