International Viola Congress 2018

Kim Kashkashian & Robyn Schulkowsky

Kim Kashkashian altviool | Robyn Schulkowsky percussie
Tigran Mansurian Three Medieval Taghs | György Kurtág Signs, Games and Messages (selectie) | Linda Bouchard Pourtinade | Sogomon Komitas Armeense volksliederen | Luciano Berio Naturale (su melodie siciliane) voor altviool, slagwerk en stem (tape)

vr 23
november
  • vr 23 nov
    20:15
    Jurriaanse Zaal
  • De Doelen brengt voor vrijwel alle concerten servicekosten in rekening. Dit zijn kosten die voor de Doelen gepaard gaan met het (technisch) mogelijk maken van het betalen, vervaardigen en verzenden van concertkaarten en/of e-tickets. De kosten zijn per transactie verschuldigd en ten minste € 2. Indien u een ticket bij de kassa koopt, bent u geen servicekosten verschuldigd. Op deze pagina vindt u een overzicht van de servicekosten.

Muziek voor de combinatie altviool en slagwerk is voor de meesten geen dagelijkse kost. In dit programma deelt de gerenommeerde Armeens-Amerikaanse altvioliste Kim Kashkashian het podium met slagwerkster Robyn Schulkowsky, met wie ze vaker intensief heeft samengewerkt.

Het programma bevat duidelijke verwijzingen naar Kashkashians wortels. De Three Medieval Taghs (een ‘tagh’ is een klaaglied) zijn door de Armeen Mansurian voor Kashkashian geschreven, en de eveneens Armeense volksliederen verzameld door Komitas worden hier in een spannend jasje gestoken.

Ook in Naturale staat het volkslied centraal, maar daar bevinden wij ons in de unieke muzikale wereld van Luciano Berio. Net als Kurtágs speelse Signs, Games and Messages voor altviool solo spreekt ook Linda Bouchards Pourtinade de creativiteit van de artiesten tot het uiterste aan: het werk bestaat uit een aantal elementen, waarvan de volgorde vrij door de uitvoerenden bepaald mag worden. De boodschap van de muziek verandert hierdoor.
Concert in het kader van het International Viola Congress Rotterdam 2018.
© De Doelen

powered by Peppered