Nederlands Studenten Orkest

met Maria Milstein en Sjostakovitsj’ Zevende


Prokofjev Vioolconcert nr.1 | Sjostakovitsj Symfonie nr.7 ‘Leningrad’ (1941)

ma 18
februari
  • ma 18 feb
    20:15
    Grote Zaal
  • De Doelen brengt voor vrijwel alle concerten servicekosten in rekening. Dit zijn kosten die voor de Doelen gepaard gaan met het (technisch) mogelijk maken van het betalen, vervaardigen en verzenden van concertkaarten en/of e-tickets. De kosten zijn per transactie verschuldigd en ten minste € 2. Indien u een ticket bij de kassa koopt, bent u geen servicekosten verschuldigd. Op deze pagina vindt u een overzicht van de servicekosten.

Violiste van wereldformaat Maria Milstein speelt het lyrische en dromerige Eerste Vioolconcert van Prokofjev. De Russisch-Nederlandse Maria Milstein won al twee Edisons en soleert wereldwijd bij gerenommeerde orkesten. Laat u meevoeren door haar virtuoze vioolspel en de sprookjesachtige en geheimzinnige sfeer van het vioolconcert.

De ‘Leningrad’ noemde Sjostakovitsj zelf ook wel het ‘Requiem voor de slachtoffers van het Stalin-regime’. Sjostakovitsj symboliseert in het werk de Duitse inval in de Sovjet-Unie, de terreur van Stalin en het moedige verzet van de inwoners van het door de Duitsers belegerde Leningrad. Deze symfonie, misschien wel de belangrijkste van de twintigste eeuw, wordt uitgevoerd door de 67ste editie van het Nederlands Studenten Orkest, bestaande uit circa 100 ambitieuze studenten uit heel Nederland.
NSO 2018 © Eduardus Lee
NSO 2018 © Eduardus Lee
NSO 2018 © Eduardus Lee
NSO 2018 © Eduardus Lee
© De Doelen

powered by Peppered