Cappella Mediterranea © Frédéric Maurel

Il diluvio universale van Falvetti

Operacursus - Opera in de stad


Verkoopinformatie
Alleen verkrijgbaar als onderdeel van de Operacursus - Opera in de stad à € 148,50.
8 mei
19:30
  • wo 8 mei
    19:30
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Wilt u meer weten over opera, volg dan de operacursus: 3 opera’s met 3 cursusavonden.
Een gezamenlijk initiatief van de Doelen, het Luxor Theater en Theater Rotterdam. De operacursus bestaat uit drie opera’s in drie verschillende theaters, met drie cursusavonden in de Doelen. De cursusavonden vinden plaats één of twee weken voorafgaand aan de voorstelling die u bezoekt. Cursusleider Gerard Legeland doet de operageschiedenis uit de doeken, met veel aandacht voor de componist, zijn tijd en zijn andere werken. En u duikt natuurlijk dieper in de opera die u gaat bezoeken.
Dit jaar kunt u uw cursuspakket uitbreiden met een voorstelling in Pathé Schouwburgplein, waar u een live-uitvoering kunt meebeleven van Wagners Walküre vanuit The Metropolitan in New York!

Il diluvio universale van Falvetti
Een recent opgegraven schat uit de Barok: Il diluvio universale (‘De zondvloed’) van Michelangelo Falvetti. Leonardo García Alarcón en zijn Cappella Mediterranea bliezen het weinig bekende, maar meeslepende oratorium nieuw leven in en werden erom bejubeld. Nu kunt u het zelf ervaren!
Leonardo García Alarcón lijkt wel een tovenaar: niet alleen weet hij musici tot bijzonder expressief spel te verleiden, hij diept nu en dan ook een vergeten meesterwerk op. Zoals Falvetti’s Il diluvio universale, gebaseerd op het alombekende bijbelverhaal over de zondvloed. Falvetti wist het drama – het godsgericht, de wanhoop van Noach en zijn vrouw, de gillen van het verdrinkende volk, een opkomende regenboog (een goddelijk teken van vergiffenis), om slechts enkele elementen te noemen – subliem in muziek te vangen. Kippenvel verzekerd!
(concert zonder pauze)

Cursusavond: wo 8 mei 2019, 19.30-21.30 uur, Eduard Flipse Zaal, de Doelen
Voorstelling: ma 20 mei 2019, 20.15 uur, Grote Zaal, de Doelen
Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.