Aïda van Verdi

Operacursus - Opera in de stad


Verkoopinformatie
Alleen verkrijgbaar als onderdeel van de Operacursus - Opera in de stad à € 148,50.
24 jan
19:30
  • do 24 jan
    19:30
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Wilt u meer weten over opera, volg dan de operacursus: 3 opera’s met 3 cursusavonden.
Een gezamenlijk initiatief van de Doelen, het Luxor Theater en Theater Rotterdam. De operacursus bestaat uit drie opera’s in drie verschillende theaters, met drie cursusavonden in de Doelen.
De cursusavonden vinden plaats één of twee weken voorafgaand aan de voorstelling die u bezoekt. Cursusleider Gerard Legeland doet de operageschiedenis uit de doeken, met veel aandacht voor de componist, zijn tijd en zijn andere werken. En u duikt natuurlijk dieper in de opera die u gaat bezoeken.

Dit jaar kunt u uw cursuspakket uitbreiden met een voorstelling in Pathé Schouwburgplein, waar u een live-uitvoering kunt meebeleven van Wagners Walküre vanuit The Metropolitan in New York!

Aïda van Verdi
Aïda is misschien wel de populairste opera ooit gecomponeerd. Giuseppe Verdi schreef talloze pakkende melodieën, van de overweldigende Triomfmars met dans en een groot koor tot aan de vele intieme, hartverscheurende solo’s en duetten. Het exotische verhaal leent zich voor spectaculair theater, maar is tegelijk een intiem en ontroerend drama, waarin liefde het wint van vijandschap. Wie Verdi’s muziek hoort, waant zich in het oude Egypte en ziet de liefde opbloeien.

Cursusavond: do 24 januari 2019, 19.30-21.30 uur, Eduard Flipse Zaal, de Doelen
Voorstelling: do 7 februari 2019, 20.00 uur, Luxor Theater
Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.