Nederlandse Reisopera © Corbino

Tosca van Puccini

Operacursus - Opera in de stad

Verkoopinformatie
Alleen verkrijgbaar als onderdeel van de Operacursus - Opera in de stad à € 148,50.

17 okt
19:30
  • wo 17 okt
    19:30
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Wilt u meer weten over opera, volg dan de operacursus: 3 opera’s met 3 cursusavonden.
Een gezamenlijk initiatief van de Doelen, het Luxor Theater en de Theater Rotterdam. De operacursus bestaat uit drie opera’s in drie verschillende theaters, met drie cursusavonden in de Doelen. De cursusavonden vinden plaats één of twee weken voorafgaand aan de voorstelling die u bezoekt. Cursusleider Gerard Legeland doet de operageschiedenis uit de doeken, met veel aandacht voor de componist, zijn tijd en zijn andere werken. En u duikt natuurlijk dieper in de opera die u gaat bezoeken.

Dit jaar kunt u uw cursuspakket uitbreiden met een voorstelling in Pathé Schouwburgplein, waar u een live-uitvoering kunt meebeleven van Wagners Walküre vanuit The Metropolitan in New York!

Tosca van Puccini
Liefde, lust en politieke intriges buitelen over elkaar heen in het leven van de temperamentvolle zangeres Floria Tosca. Wanneer haar geliefde, de schilder Mario Cavaradossi gevangengenomen wordt door de sadistische politiechef Scarpia, neemt Floria manmoedig haar lot in eigen handen, met een dramatische afloop... Macht en liefde gaan in deze opera een gevaarlijk spel aan en zorgen ervoor dat niemand ongeschonden uit de strijd komt. Het beklemmende plot in combinatie met Puccini’s hartverscheurende en dramatische muziek maken Tosca een van de meest geliefde opera’s ooit.

De meest bekende aria uit de opera is Floria Tosca’s hartekreet ‘Vissi d’arte, vissi d’amore’ (Ik leefde voor de kunst, ik leefde voor de liefde), vooral bekend geworden in de adembenemende uitvoering van de legendarische diva Maria Callas.

Cursusavond: wo 17 oktober 2018, 19.30-21.30 uur, Eduard Flipse Zaal, de Doelen
Voorstelling: wo 31 oktober 2018, 20.15 uur, TR Schouwburg

Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.