Shishani & the Namibian Tales © Eric Nieuwland
Club Doelen

Shishani & the Namibian Tales

Shishani Vranckx zang en gitaar | Bence Huzar cello | Debby Korfmacher mbira, kora en zang | Sjahin During percussie

Vele werelden vloeien rimpelloos samen in de eigenzinnige muziek van Shishani & the Namibian Tales. De groep werd in 2015 opgericht door Sjahin During.

Verkoopinformatie
Word voor € 14 lid van Club Doelen en krijg korting bij elke clubavond. Klik hier voor een lijst van alle clubavonden en bestel de Club Doelen Pas.

23 nov
20:30
  • vr 23 nov
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Zangeres, songwriter en gitariste Shishani verbindt de obscure maar rijke traditie van haar vaderland Namibië met westerse invloeden als soul en jazz. Debby Kortmacher kwam weliswaar in Duitsland ter wereld, maar raakte verslingerd aan de klank van de Afrikaanse mbira (duimpiano) en nam vervolgens ook de kora (harpluit) ter hand. Cellist Bence Huzar stamt uit een roemrucht geslacht van Hongaarse musici, maar exploreert de klankmogelijkheden van zijn instrument tot ver voorbij traditionele grenzen.

Sjahin During put uit een schat aan ervaring met de meest uiteenlopende stijlen, van Afro-Cubaans via oriëntaals tot jazz. In de composities van Shishani is de traditionele muziek van Namibië en andere delen van Afrika steeds het vertrekpunt. Haar teksten zingt ze zowel in het Engels als in het Oshiwambo waarmee ze opgroeide. Mede dankzij onverwachte harmonieën en ritmes klinkt de in diepe traditie gewortelde muziek van Shishani & the Namibian Tales verrassend eigentijds en verfrissend.

‘The crown Princess of contemporary urban Namibian music’ - Amsterdam Roots Festival 2016

Shishani Vranckx (Namibië/België) | Bence Huzar (Hongarije) | Debby Korfmacher (Duitsland/Nederland) | Sjahin During (Turkije/Nederland)


Amsterdam Roots Festival over Shishani
‘Shishani: The crown princess of urban contemporary music.’

BBC Radio
‘Namibian music with an eclectic twist: Namibian Tales latest album gets inspiration from traditional tunes of the San people of Namibia.’

Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.