JAMES FARM

Joshua Redman, Aaron Parks, Matt Penman, Eric Harland
Joshua Redman sopraan- en tenorsax | Aaron Parks piano | Matt Penman contrabas | Eric Harland drums
Verkoopinformatie
Eén set van 90 minuten, uitsluitend zitplaatsen, vrije stoelkeuze.
zo 7
oktober
  • zo 7 okt
    20:15
    Willem Burger Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De band James Farm komt terug naar Rotterdam! Dit bijzondere all-star kwartet met grote namen uit de Amerikaanse jazz bestaat uit Joshua Redman, Aaron Parks, Matt Penman en Eric Harland. De band is nu bijna tien jaar actief en gaf in het verleden al twee uitverkochte concerten in LantarenVenster.
Ieder bandlid heeft een gelijke stem in de muzikale koers van de band en in de keuze van de muziek. Redman, Parks, Penman en Harland zijn allen onderscheidende musici, met ieder een unieke kijk op muziek en een sterke muzikale persoonlijkheid. In 2011 bracht het label Nonesuch het eerste album uit, getiteld James Farm. Het tweede album City Folk kwam uit in oktober 2014.

Ego’s en glansrijke solocarrières worden opzij gezet; bij James Farm draait het om het bandgevoel. De musici delen een fascinatie voor liedstructuur, groove en eigentijdse invloeden. Songs met een kop en een staart. De muziek is ritmisch en technisch complex, en tegelijkertijd rijk aan harmonie en melodie, en dwingend qua emoties. Op het eerste gehoor toegankelijk, en bij nader inzien boordevol verrassende wendingen. Ze scheren daarbij rakelings langs jazz richting rock, klassiek, folk en ambient. De vier musici zijn eensgezind in hun ambities: ‘We willen nieuwe muzikale verbindingen leggen en nieuwe beats maken voor de tijd waarin we leven. Maar ook risico’s nemen en verder gaan dan wat je verwacht van een akoestisch jazzkwartet.’
‘These are musicians at the top of their game.’ - All About Jazz

Dit concert komt tot stand i.s.m.enActief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent."
© De Doelen

powered by Peppered