Farid Sheek in Central Plaza, Rotterdam

Farid Sheek - piano

een droom gaat in vervulling
Farid Sheek piano | Maya Fridman cello
13 okt
20:30
  • za 13 okt
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Op steenworp afstand van de Doelen speelde hij vele uren piano. Maar de stap van winkelcentrum Central Plaza tegenover Rotterdam CS naar het concertgebouw leek onoverbrugbaar voor de twintiger Farid Sheek. Gevlucht uit zijn vaderland Iran, waar hij aan het conservatorium studeerde, was Farid al lang blij dat hij op een piano kon spelen.

In Central Plaza speelde Farid eigen composities. Muziek vol weemoed en passie, die de luisteraar uiteindelijk toch weet op te beuren. Melancholie waarin schoonheid schuilt. Najaar 2017 werd hij tijdens zijn spel gespot door een journalist van het Algemeen Dagblad. Zijn levensverhaal kwam in de krant, waarbij hij aangaf dat hij dolgraag eens in de Doelen wilde spelen. Dat was zijn droom en die komt nu uit. Farid Sheek speelt eigen werk, samen met de van oorsprong Rusische celliste Maya Fridman.
Het wordt een bijzondere avond, voor Farid en Maya én voor de luisteraars. Beleef dit concert waarbij een jarenlang gekoesterde droom in vervulling gaat.
Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.