Operadagen Rotterdam

DoelenEnsemble

Mancha Mancha!
DoelenEnsemble | Henk Neven bariton | Mattijs van de Woerd bariton | Hans Eijsackers piano | Maarten van Veen piano | Ernest van der Kwast tekst en regie
Patrick van Deurzen Mancha Mancha! (wereldpremière)

Om 19.15 uur Masa Spaan in gesprek met Patrick van Deurzen en enkele musici

Verkoopinformatie
  De Red Sofa Bankpas 2018-2019 biedt voor slechts € 89 toegang tot alle Red Sofa-concerten (indien beschikbaar). Klik hier voor het bestellen van de Red Sofa Bankpas.
24 mei
20:15
  • vr 24 mei
    20:15
    Jurriaanse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Vandaag gaat Patrick van Deurzens Mancha Mancha! in wereldpremière. De uitstekende Nederlandse baritons Henk Neven en Mattijs van de Woerd kruipen in de huid van Don Quichot en Sancho Panza, en worden daarbij begeleid door het DoelenEnsemble en de pianisten Maarten van Veen en Hans Eijsackers. Het kan niet anders dan een vermakelijke komische klucht vol gevechten en misverstanden worden!

‘Dol-dwaas-komisch-ontregelend-en-ook-nog-met-zang-en-ander-geluid!’ Zo kondigt Patrick van Deurzen met enige zelfspot Mancha Mancha! aan, zijn eerste muziektheaterwerk. Het libretto van de Nederlandse auteur Ernest van der Kwast is gebaseerd op Cervantes’ bekende boek over de vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha en zijn schildknaap Sancho Panza. De dolende ridder met een overdosis aan fantasie spreekt nog altijd tot de verbeelding.
Maarten van Veen © René den Engelsman
Maarten van Veen © René den Engelsman
Patrick van Deurzen
Patrick van Deurzen
Hans Eijsackers
Hans Eijsackers
Mattijs van de Woerd
Mattijs van de Woerd
Henk Neven © Marco Borggreve
Henk Neven © Marco Borggreve
Deze voorstelling maakt deel uit vanActief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.