John Luther Adams

Codarts Symphony Orchestra

The Light Within - In the Name of Earth

Symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium Den Haag & Codarts Rotterdam | Hans Leenders dirigent
 

Takemitsu Rain Spell | John Luther Adams Northern Suite | John Luther Adams The Light Within | - | Bruckner Symfonie nr.4 ‘Romantische’

Om 19.15 uur Masa Spaan in gesprek met Hans Leenders en enkele musici

Verkoopinformatie
  De Red Sofa Bankpas 2018-2019 biedt voor slechts € 89 toegang tot alle Red Sofa-concerten (indien beschikbaar). Klik hier voor het bestellen van de Red Sofa Bankpas.

8 mrt
20:15
  • vr 8 mrt
    20:15
    Grote Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Zo klinkt klimaatverandering op muziek. Laat u vanavond meevoeren in de wereld van de natuur. Van de Japanse verfijning van Takemitsu tot de krachtige ritmes van John Luther Adams.

Rain Spell (voor fluit, klarinet, harp, piano en vibrafoon) is een van de werken van Takemitsu waarin hij zijn fascinatie voor regen heeft verklankt. In zijn muziek weet hij dit natuurfenomeen een spirituele lading te geven.

Terugkerend thema in de composities van John Luther Adams is de natuur, met name die van Alaska waar hij geruime tijd woonde en waaraan Northern Suite (1979) is gewijd.
In The Light Within hangt een elektroakoestische klankwolk roerloos boven het ensemble. En toch sprankelt en schittert er van alles en verschiet de muziek voortdurend van kleur.

De Vierde Symfonie van Bruckner behoort tot een van zijn meest gespeelde stukken. Geen wonder, het is zijn meest toegankelijke en overzichtelijke symfonie. Een kleurrijke, romantische natuurimpressie, vanaf het eerste hoornthema tot aan de monumentale slothymne.

Ensemble Academie
De Ensemble Academie is een broedplaats voor talentvolle, nog studerende musici en componisten. De Academie is een samenwerking van Asko|Schönberg, Calefax, Ensemble Klang, New European Ensemble en Slagwerk Den Haag, Korzo, Muziekgebouw aan ’t IJ en het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.