Zondagochtendconcert

Bill Baker’s Big Band

Ode aan Army Air Force Band


zo 25
november
  • zo 25 nov
    11:00
    Grote Zaal
  • De Doelen brengt voor vrijwel alle concerten servicekosten in rekening. Dit zijn kosten die voor de Doelen gepaard gaan met het (technisch) mogelijk maken van het betalen, vervaardigen en verzenden van concertkaarten en/of e-tickets. De kosten zijn per transactie verschuldigd en ten minste € 2. Indien u een ticket bij de kassa koopt, bent u geen servicekosten verschuldigd. Op deze pagina vindt u een overzicht van de servicekosten.

Celebrating 75 Years Army Force Band

Bill Baker’s Big Band wordt voor dit feestelijke concert uitgebreid met een strijkersgroep en een hoorn, precies zoals destijds bij de A.A.F Band van Glenn Miller.

75 jaar geleden trad Glenn Miller vrijwillig in dienst om zijn land te dienen. Hij kwam terecht bij een van de muziekkorpsen en richtte zijn beroemde Big Bandformatie op. In juni 1944 vertrok deze Amerikaanse jazztrombonist met zijn band naar Engeland om de daar gestationeerde Amerikaanse troepen te vermaken. Zijn muziek behoort nu tot de klassiekers. Wie kent ze niet: ‘Little brown jug’, ‘Tuxedo junction’, ‘Long ago and far away’, ‘In the mood’, enzovoorts.
(Hanson)
© De Doelen

powered by Peppered