John Luther Adams

DoelenKwartet

Dessner, Reich en Adams
DoelenKwartet | m.m.v. Aart Strootman gitaar
Bryce Dessner Nieuw werk voor gitaar en strijkkwartet (Europese première, opdrachtwerk) | Steve Reich Different Trains | John Luther Adams ntb

Om 19.15 uur Red Sofa-gesprek met enkele musiciVerkoopinformatie
  De Red Sofa Bankpas 2018-2019 biedt voor slechts € 89 toegang tot alle Red Sofa-concerten (indien beschikbaar). Klik hier voor het bestellen van de Red Sofa Bankpas."
za 11
mei
  • za 11 mei
    20:15
    Jurriaanse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De bejubelde Amerikaanse componist Bryce Dessner schrijft speciaal voor het DoelenKwartet en gitarist Aart Strootman een nieuw werk, in opdracht van de Doelen. Wees erbij als het in Europese première gaat! Het DoelenKwartet speelt tevens een strijkkwartet van John Luther Adams, onze Red Sofa featured composer in 2019.

Different Trains is Steve Reichs verklanking van zijn jeugdige treinreizen die parallel liepen met verschrikkingen uit het Nazi-verleden: in de tijd van de Tweede Wereldoorlog pendelde Reich als joods jongetje met de trein tussen zijn gescheiden ouders. Later realiseerde de Amerikaanse componist zich dat hij, als hij in Europa was geboren, in een heel andere trein had kunnen zitten. Hier vloeide een indringend werk voor strijkkwartet met tape uit voort.
© Louis Haagman
© Louis Haagman
© De Doelen

powered by Peppered